Middelburg Dronk

't Zonnetje

 

't Zonnetje

Nederstraat 24
4332 AZ Middelburg

 

Een café-pension dat tussen 2006 en 2011 was gelegen aan de Nederstraat 24. De zaak was een opvolger van het beroemde café Dampoort, dat na de verkoop nog enige tijd in gebruik was als Turks koffiehuis, en een voorloper van Pension Brasserie Port de Plaisance, en eetcafé Lale, dat in september 2015 werd geopend, na een periode van ruim anderhalf jaar leegstand.

Geschiedenis

2006
Onbekend

I't Zonnetje 30 november 2006 ingeschreven in het Handelsregister van de KvK. De zaak werd opgeheven op 1 februari 2011

Foto's


Naamgeving

Eigenaars

Bijzonderheden

In juni 2011 staat 't Zonnetje voor 35.000 euro te koop op de website van Misset Horeca. De omschrijving: "Bij de haven en het Damplein gelegen café (ca. 65 m2) met pension (7 kamers) ter overname in huurpand. Scherpe overnameprijs. Koop pand is ook bespreekbaar. Omschrijving café: Dicht bij de haven en het Damplein ligt café-pension ‘t Zonnetje. Een mooie uitvalsbasis voor zowel het uitgaanspubliek alsook de pensiongasten. Het bruine café heeft een aparte rookruimte, hoewel, dit volgens de nieuwe wetgeving niet nodig is indien u zonder personeel werkt. De aan de voorzijde van het café gerealiseerde rookruimte is demontabel. Aan de voorzijde is het terras van ca. 15 m2, gelegen op de zonzijde. Verder een keuken met diverse apparatuur en een betegelde toiletgroep. Pension: Het pension heeft een aparte ingang, die ook toegang geeft tot het café. Het telt 4 2-persoons kamers en 3 1-persoons kamers, die volledig en keurig zijn ingericht met o.a. 1- of 2-persoons bedden, kleurentelevisie, garderobekast en een zitje. De meeste kamers hebben een gezamenlijk te gebruiken toiletruimte en doucheruimte en een keuken. Algemeen: Terras aan voorzijde Alarmsysteem en brandmelding- en ontruimingssysteem aanwezig Momenteel vindt geen exploitatie plaats. Koop pand is bespreekbaar.

Mooie verhalen

Donnetje

  • Een buurtbewoner, laten we hem Donnetje noemen, herinnert zich hoe hij en z'n vriendin rond 2009 een keer besloten 't Zonnetje te bezoeken. Ze moesten naar een feestje in Goes,waren in een gezellige stemming en trokken die zaterdagmiddag de stoute schoenen aan. Eenmaal in de zaak besloten zij dat een Duvel wel zou smaken, dus die werd besteld. Vanwege het feest waren zij licht 'overdressed', wat een magische aantrekkingskracht uitoefende op de andere aanwezige gasten: binnen tien minuten zaten die om hen heen. Van een bedreigende sfeer was echter geen sprake. Nog voor het glas leeg was gaf een onverstaanbare man hun nog een Duvel en volgde er een uitgebreide uitleg over het spaarsysteem dat je in volkskroegen tegenkomt. Er waren nog twee kastjes vrij...Of Donnetje en zijn vrouw ook niet vijf euro wilden sparen? Inmiddels was er al een derde Duvel neergezet. Daarom durfden Donnetje en zijn eega niet weg te gaan zonder zelf ook een rondje te hebben gegeven, maar ze kwamen daardoor wel in de problemen. Wie zou er nu naar Goes rijden? Moedig geworden door de Duvel besloten zij gewoon aan de barvrouw te vragen of die wilde rijden, voor 25 euro, om de auto vervolgens in de Breestraat terug te zetten en de autosleutels in de brievenbus te doen. Dat vond de barvrouw geen enkel probleem. Donnetje en zijn vrouw kropen op de achterbank van hun eigen auto en werden afgezet in Goes. De autosleutels vonden zij die nacht keurig op de deurmat. Over service gesproken.

Middelburg

Externe links

website www.horecakas.nl

Bronnen