Middelburg Dronk

Info

Gratis jenever 1974.jpg

Het project

Middelburg Dronk is een website (een Wiki) over het heden en verleden van de horeca in Middelburg. Wiki's, zoals Wikipedia, staan open voor het publiek om inhoud toe te voegen en aan te passen. Middelburg Dronk gebruikt dezelfde, gratis software als het welbekende Wikipedia, namelijk het pakket Mediawiki. Achtergrondinformatie over die software is te vinden in Het handboek Mediawiki.

Doel

Middelburg Dronk wil de geschiedenis van het Middelburgse horecaleven en drankgebruik in kaart brengen omdat aan het licht kwam dat er op internet niet veel informatie over was te vinden. De informatie die wél beschikbaar is, wordt gefragmenteerd aangeboden binnen een groot aantal beeld- en databanken, vaak zonder duiding of gelegde verbanden. De website is een hobbyproject zonder haast, maar zal in de toekomst, als de artikelen wat vollediger zijn, mogelijk ook voor andere projecten worden gebruikt. Zie ook de Casebeschrijving Middelburg Dronk (een PDF op Slidehare).

Geschiedenis

Middelburg Dronk.jpg

Middelburg Dronk is in november 2010 van start gegaan. Edwin Mijnsbergen en Rob van Hese verzorgen de redactie van de website, Thomas Filius houdt zich bezig met de technische aspecten van de wiki. Middelburg Dronk staat open voor suggesties, maar we verzoeken je wel eerst even onze eigen wensenlijst of bekijk de pagina's te lezen. Alle grote wijzigingen m.b.t. techniek en inhoud staan hier gedocumenteerd.

Barcodes: Columns van Rob van Hese en Edwin Mijnsbergen in de PZC

Vanaf 6 december 2013 verschijnt in de PZC wekelijks de rubriek Barcodes, waarin Rob van Hese en Edwin Mijnsbergen verhalen over de geschiedenis en de actualiteit van de horeca op Walcheren, op basis van de websites Middelburgdronk.nl, Veeredronk.nl en Vlissingendronk.nl. Een week na publicatie in de krant worden de bijdragen ook verzameld op de pagina Barcodes.

Recent toegevoegde afbeeldingen

Recent toegevoegde afbeeldingen zijn te vinden op de bestandspagina.

Anderen over Middelburg Dronk

Middelburg Dronk PZC 2010.jpg

Meedoen

Dronk Zeeuws Archief 07112015.jpg

Ook jouw bijdragen zijn van harte welkom. Als je wilt weten hoe het werkt kun je een kijkje nemen op de pagina Meedoen. Over taalfouten hoef je je niet druk te maken. Wij, of andere gebruikers, kijken de tekst later na. Als je mooie oude foto's hebt kunnen die worden toegevoegd. Als het gaat om een klein aantal kun je ze mailen naar middelburg@dronk.org, als het er veel zijn kunnen we je via hetzelfde mailadres ook machtigen om afbeeldingen te uploaden. Houd er dan wel rekening mee dat we vooral beeldmateriaal zoeken met historische waarde, en geen plaatjes van allerlei wilde feestjes. Die kunnen we tenslotte ook op Hyves en Facebook bekijken.

De Bronnen van Middelburg Dronk

Sticker Dronk.JPG

Zie de pagina Bronnen Middelburg Dronk.

Bronnengebruik en copyright

Veel foto's zijn screenshots van afbeeldingen uit de Beeldbank Zeeland van de Zeeuwse Bibliotheek en uit de Krantenbank Zeeland van de Zeeuwse Bibliotheken. Er wordt ook geput uit de collecties van het Zeeuws Archief en andere organisaties. Beide organisaties zijn op de hoogte. Per afbeelding zal nog worden bekeken of deze wel rechtenvrij zijn. Mocht je een afbeelding of tekst aantreffen waarop volgens jou copyright zit, dan verzoeken wij je dit aan ons door te geven. De inhoud zal in dat geval verwijderd worden.
Bedankt voor je medewerking, die wordt zeer gewaardeerd. Proost!

Edwin Mijnsbergen, Rob van Hese en Thomas Filius

Over het logo van Middelburg Dronk

Het logo van Middelburg Dronk is in 1623 geschilderd door Guido Reni en stelt Bacchus voor, als drinkend engeltje dat tegelijkertijd piest. Van Wikipedia:

"Bacchus is in de Romeinse godsdienst de god van de wijn, alsmede god van de roes en van dronkenschap. Hij is de zoon van Jupiter en Semele, de dochter van Kadmos; toen zijn moeder zwanger van hem was, werd zij door Jupiters bliksem getroffen. Het ongeboren kind werd vervolgens in Jupiters dij genaaid, en kwam drie maanden later ter wereld. Bij de Grieken is hij voornamelijk bekend onder de naam Dionysos hoewel de naam Bakchos ook bij de Grieken af en toe gebruikt werd. Zijn Etruskische tegenhanger is Fufluns. Bij de Romeinen werd Bacchus geïdentificeerd met de Italiaanse god Liber."

Trefwoorden

  • Oude foto's Middelburg
  • Historisch Middelburg
  • Uitgaan Middelburg
  • Horeca Middelburg
  • Café's Middelburg
  • Restaurants Middelburg
  • Geschiedenis Middelburg
  • Ansichtkaarten Middelburg
  • Drinken Middelburg
  • Stappen Middelburg
  • Eten Middelburg