Middelburg Dronk

Ontstaan

Sev.jpg

Deze wiki is op tien november 2010 online gegaan en nog volop in bewerking...

De onderstaande tekst is afkomstig van het weblog Mijns Inziens:

Dik een maand geleden kondigde ik aan dat ik van plan was om een nieuwe blogserie te starten: "50 jaar kroegen in Middelburg". Ik kreeg daar veel reacties op, online...en in de kroeg. Ik kreeg al snel in de smiezen dat 50 jaar verhalen en foto's te veel materiaal oplevert voor een serie blogposts; ik zou veel moois tekort doen door er in een beperkt aantal berichten zelf over te schrijven.

Daarom besloot ik gebruik te gaan maken van een Wiki. Ik nam diverse gratis online varianten nog eens onder de loep, maar ik vond uiteindelijk dat de open source software die ook wordt gebruikt door Wikipedia, MediaWiki, het meest geschikt was. Ik registreerde daarom de domeinnaam www.middelburgdronk.nl en Thomas Filius was zo vriendelijk om de software van MediaWiki op een server te zetten.

De site staat sinds gisteravond online. Er is nog niet veel te zien, maar dat gaat de komende weken veranderen. Ik ben van plan om voor alle kroegen die mij bekend zijn pagina's aan te maken en die pagina's alvast te voorzien van een basisindeling. Ik heb ook al een doos met vergeelde kroegfoto's mee naar huis genomen, met het doel ze te scannen, met een flatbed-scanner. Verder denk ik er nog over om een korte instructiepagina te maken en zoveel mogelijk mensen met inhoudelijke kennis te voorzien van de benodigde rechten binnen de Wiki.

Kinderschoenenwerk. Meer kan ik er op dit moment niet van maken. Dat neemt niet weg dat ik iedereen met belangstelling van harte uitnodig om deel te nemen aan Middelburg Dronk. Geen verplichtingen maar wel ontzettend veel belangstelling voor je bijdragen. Dat is wat je krijgt.

Middelburg uit? Altijd lastig.

Edwin Mijnsbergen Middelburg, november 2010

Zie ook: