Middelburg Dronk

Cycle Hub

 

Cycle Hub

Stadsambachtweg 6
4332 SE Middelburg

"0118-724800
info@cyclehub.nl
Website
Facebook

 

Cycle Hub is het café dat hoort bij het gelijknamige fietstransferium met fietsreparatie en -verhuurplaats, aan de Stadsambachtsweg 6 op industrieterrein Ramsburg in Middelburg. De zaak wordt in de week van 1 mei 2015 geopend.

Geschiedenis

2015
Herbert Dettingmeijer

Herbert Dettingmeijer opent Cycle Hub in de week van mei 2015, samen met een partner. Herbert neemt het café en de fietsverhuur voor zijn rekening, zijn zakenpartner de fietsreparaties. Er wordt ook gewerkt met vrijwilligers. Dettingmeijer is zelfstandig ondernemer, die ook restaurant Het Station in Vlissingen exploiteert. Via het café, dat een groot terras op het Zuiden heeft, zal ook een ontbijtservice worden verzorgd, onder meer voor toeristen die met hun camper overnachten op het gratis parkeerterrein naast Cycle Hub. Mogelijk zal de locatie later ook worden gebruikt voor het organiseren van feesten en recepties.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Cycle_Hub/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Van de Facebookpagina Wij zijn De Stad:

"Eerlijk is eerlijk: wij lazen twee jaar geleden wel 'iets' (http://goo.gl/RRyBl5 bijvoorbeeld) over een fietstransferium aan de Oude Veerseweg op Ramsburg (het oude of klein industrieterrein van Middelburg), maar sindsdien ontsnapte het gebied aan onze aandacht. We kregen eigenlijk alleen mee dat in dat gebied bedrijven verdwenen en ontstonden, dat er nieuwe wegen werden aangelegd én dat daar een vrij groot parkeerterrein is gelegen waar je de auto of camper wél gratis kunt parkeren. Dat parkeerterrein is uiteraard een succes.

We schrokken pas wakker toen iemand ons van de week vertelde over het binnenkort te openen Cycle Hub daar. Cycle Hub is het pand dat hoort bij het transferium, waar fietsen worden verhuurd en gerepareerd (toegankelijk voor iedereen!) en waar ook een café met volledige horecavergunning in gebruik zal worden genomen. Hoog tijd voor een bezoekje dus.

We werden gisteren vriendelijk te woord gestaan door exploitant Herbert Dettingmeijer, die ons vertelde dat hij de horeca en fietsverhuur voor zijn rekening zal nemen, zijn partner de fietsreparaties. Het duo begeleidt ook een aantal vrijwilligers, die helpen in het bedrijf (zie ook ). Dettingmeijer is ook exploitant van de stationsrestauratie in Vlissingen. Het aanvankelijke streven was om te openen op 1 april, maar dat is opgeschoven naar volgende week. Dan zal ook het grote (en zonnige) terras in gebruik worden genomen. Daar kan iedereen gewoon gebruik van maken, maar de doelgroep bestaat natuurlijk ook uit mensen die daar een fiets komen huren, of uit de eigenaars van campers. In de zomer staan er soms tientallen. Daarom wordt ook ingezet op een ontbijtservice, bijvoorbeeld. En een leuk detail: er wordt veel gewerkt met lokale ondernemers. In het café grote foto's van Middelburg Jeroen Mol, de balie van de receptie is gemaakt door Middelburger Kees Moerland. Dat dat ook allebei gekende muzikanten zijn zal wel op toeval berusten :-)

Hoe dan ook een interessante ontwikkeling, daar aan de rand van Middelburg Centrum. We wensen Herbert en zijn compagnon veel succes!"

Externe Links

Bronnen