Middelburg Dronk

De Eetkamer

 

De Eetkamer

Wagenaarstraat 13-15
4331 CX Middelburg

0118-636676
eetkamer@zeelandnet.nl
Website
Facebook
Twitter

 

Een restaurant dat is gevestigd aan de Wagenaarstraat 13-15 in Middelburg - opvolger van Il Nettuno d'oro.

Geschiedenis

1993
J. de Pree en S. Dokman

In mei 1993 openen Jan de Pree en Stef Dokman restaurant De Eetkamer en traiteur De Kookwinkel op het adres Wagenaarstraat 13-15 in Middelburg. In de loop der jaren verdwijnt De Kookwinkel en wordt die ruimte bij het restaurant getrokken. Omstreeks 1998 vertrekt Stef Dokman en is Jan de Pree - tot op de dag van vandaag - alleen eigenaar.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te zinden op De Eetkamer/fotos.

Bijzonderheden

  • De eigenaars melden zelf op de website: "Michelin heeft het restaurant onderscheiden met twee rode bestekjes, bijzonder aangenaam adres en schrijft in haar recencie: Warm, intiem, romantisch...de nieuwe inrichting is overweldigend, net als het charmante onthaal door de gastvrouw.Keuken op goede klassieke basis, met de smaak van Zeeland en Frankrijk."
  • Eigenaar Jan is elders op Middelburg Dronk ook te vinden.
  • In de jaren '60 t/m '80 was poelier L. Marinissen gevestigd in het pand Wagenaarstraat 13, in de jaren '40 en '50 coöperatie 'Vooruit'. In 1990 werd bij de gemeente Middelburg een wijzigingsvergunning voor dit monumentenpand aangevraagd. Volgens een artikel in De Faam onderging het restaurant in 2009 na 15 jaar een metamorfose.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Website De Eetkamer en Facebook
  • Foto De Jonge/De Pree: PZC