Middelburg Dronk

Het Lab

 

Het Lab

Damplein 12a
4331 GD Middelburg

0118-614080
info@hetlabmiddelburg.nl
Website
Twitter

 

Het Lab was een restaurant dat tussen 2006 en 2015 was gevestigd aan Damplein 12a, in het steegje dat het Damplein scheidt van de Korte Delft in Middelburg. De zaak was slechts 1 keer per maand open. Verder worden lunches, diners en workshops verzorgd op aanvraag.

Geschiedenis

2006
J. Geerse

Jolanda Geerse opent het lab in 2006. Zij is, samen met Tineke Sluijter, ook de exploitante van het Museumcafé van het Zeeuws Museum, op het Abdijplein in Middelburg. Het pand aan het Damplein stond -na een echtscheiding- geruime tijd te koop op diverse websites, voor een prijs van 349.000 euro. In maart/april 2015 werd het pand verkocht. Jolanda legt uit dat de koper op de langere termijn ook een onderneming wil starten in het pand, maar dat details nog niet worden prijsgegeven. Het betreft in ieder geval niet per se horeca. De nieuwe eigenaar van het pand is een arts. Hij heeft wel ook de naam 'Het Lab' overgenomen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Het_Lab/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • In 2011 Het Lab Middelburg het Film-Food evenement De Smaak van de ziel. Het Lab werkte samen met Cinema Middelburg en Slow Food Zeeland.
  • Van de website: "In Het lab Middelburg kunt als groep alle dagen per week terecht voor een lunch of diner. Wij stellen de maaltijd in overleg met u samen en houden rekening met bepaalde dieetwensen. Een paar keer per maand bent u welkom in ons besloten restaurant. U kunt aanschuiven aan de lange tafel, maar het is ook mogelijk om een tafel te bespreken voor twee, vier of meer personen. Op deze avonden laten wij ons graag inspireren door één van de wereldkeukens. Libanese mezze, een Plat de Jour, curry's , tapa's, pasta, blinis met kaviaar maar ook ouderwetse sudderende stoofschotels komen bij ons op tafel. Zo blijft het voor u en ons leuk en lekker."

Mooie verhalen

  • Uit Misset Horeca: "In een steegje in Middelburg zit Het Lab, een restaurant dat slechts een keer in de maand open is en verder alleen lunches en diners verzorgt op aanvraag. Initiatiefneemster Jolanda Geerse kookt dan zelf. Verder organiseert de Amsterdamse regelmatig kook- en wijnworkshops voor groepen. Daarvoor huurt ze kok Rene Willems van Culi Consult in of vinoloog Cees Wesseling. De capaciteit is 28 zitplaatsen. "Dat is ruim opgezet en wil ik ook zo houden", licht de uitbaatster toe. Jolanda Geerse runde in de hoofdstad een huiskamerrestaurant, maar voor Het Lab heeft ze alle horecadiploma's op zak en de benodigde vergunningen in huis."

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Ruben Oreel, PZC, Huislijn.nl, collectie Edwin Mijnsbergen