Middelburg Dronk

Konichiwa

 
 

Een Japans Sushi- & Grillrestaurant aan de Nieuwe Kerkgang 1 in Middelburg . De zaak was een opvolger van Paso Doble, een voorloper van Konya.

Geschiedenis

2012
Zhao Chen

In augustus 2012 opent Zhao Chen onder de Lange Jan in Middelburg, aan de Nieuwe Kerkgang 1, het Japanse Sushi- & Grillrestaurant Konichiwa. In Goes werd in februari 2011 al een vestiging van deze zaak geopend. Begin 2014 veranderde de naam van de zaken in Middelburg en Goes in Konya Sushi.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Konichiwa/fotos.


Naamgeving

Konichiwa betekent 'Goedemiddag' in het Japans.

Eigenaars

  • Zhao Chen

Bijzonderheden

Van de website

"Het meest uitgebreide en lekkerste sushi restaurant, waarbij men voor één vaste prijs, onbeperkt kan genieten van verschillende Japanse specialiteiten. Het principe is eenvoudig. Men kan in tweeënhalf uur tijd onbeperkt uit onze menukaart bestellen. De bestelling wordt direct voor u klaargemaakt en aan tafel gebracht door onze gastvrije medewerkers."

Over de vestiging in Middelburg, in de PZC van 14-08-2012

"Een nieuw restaurant beginnen in deze tijd kan, maar dan moet er aan enkele voorwaarden worden voldaan, zegt horecaondernemer Zhao Chen (26). De kwaliteit, de locatie, de bediening en het bedrag dat de klanten moeten betalen. Hij denkt dat al die zaken op orde zijn voor het nieuwe sushirestaurant Konichiwa, dat gevestigd is aan Onder den Toren in Middelburg. Hij zegt dat klanten bij hem niet de hoofdprijs moeten betalen voor een goede maaltijd. Tegelijkertijd stelt hij dat hij kwaliteit levert. Een dusdanige kwaliteit zelfs, dat ook Japanse klanten bij hem zullen terugkomen om nog eens te eten, aldus de ondernemer. Speciaal voor hen, maar ook voor anderen, heeft hij drie aparte kamers ingericht waar echt op z'n Japans - op de knieën - gegeten kan worden.

In totaal telt het restaurant 170 stoelen. Daar komen er in de nabije toekomst nog twintig bij omdat Chen op de binnenplaats een Japanse tuin gaat aanleggen met plaats voor twintig gasten. "Niet meer, want er moet in alle rust gegeten kunnen worden." Chen komt uit een horecafamilie. Konichiwa Middelburg is zijn derde zaak. Anderhalf jaar geleden begon hij Konichiwa Goes en enkele maanden terug startte hij in Sluis het Franse restaurant Tous Les. In alledrie de zaken betalen de gasten één bedrag voor een maaltijd. In Middelburg, door de week, 22,50 euro. In het weekeinde moet er 24,80 euro worden afgerekend. Chen geeft direct toe dat deze formule, 'all you can eat', bij menig restaurantbezoeker op opgetrokken wenkbrauwen kan rekenen, omdat de kwaliteit in zulke zaken vaak heel matig is. Hij bezweert dat bij hem 'massa is kassa' niet opgaat. Hij benadrukt nogmaals dat hij kwaliteit levert. "Bij mij werken drie Japanse koks die precies weten hoe ze sushi's moeten maken." Zij worden ondersteund door enkele Chinese koks. ,,De Japanse koks zijn er voor de kwaliteit, de Chinese voor de kwantiteit. Want wij willen wel dat de klanten een kwartier nadat ze de bestelling hebben geplaatst, hun gerechten op tafel hebben."

Over de vestiging in Goes, in de PZC van 21 april 2011

"Soms leek het wel of er een vloek rustte op het voormalige Ockenburgh aan de Van der Spiegelstraat in Goes. Verschillende ondernemers hebben de afgelopen jaren geprobeerd er een succesvol restaurant op te zetten, maar de klanten leken de weg naar de ooit vermaarde eetgelegenheid niet meer te kunnen vinden. Zhao Chen kende die verhalen, maar hij liet zich niet tegenhouden. Zijn lef wordt beloond, want de tafels van zijn Japanse restaurant zijn bij tijd en wijle allemaal bezet. Chen groeide op in een horecafamilie. Zelf had hij al eens een restaurant in Antwerpen. "Eigenlijk zat ik er niet op te wachten om weer zoiets te beginnen", vertelt hij. "Het is ontzettend zwaar. Werkweken van 38 uur kennen wij niet. Sterker nog, in de twee maanden dat we hier nu zitten, ben ik nog geen dag vrij geweest." Toch liet Chen zich overhalen door de eigenaar van het voormalige Ockenburgh, een goede vriend van hem. "Hij vroeg me of ik hier misschien iets wilde beginnen en deed me een goed aanbod." Hoewel hij de mislukkingen van de vorige restaurants kende, heeft Chen naar eigen zeggen nooit getwijfeld aan het succes van zijn Japanse restaurant, dat de naam Konichiwa draagt. Dat het zó goed zou gaan als het nu gaat, had hij echter ook niet verwacht. Op werkdagen zitten er vaak dertig tot veertig mensen binnen, terwijl Zhao en zijn partner Jiewen in de weekenden vaak wel 150 mensen op een avond begroeten. "Ik had gehoopt dat we na een half jaar quitte konden draaien", stelt Chen. "Maar dat doen we nu al. Het gaat gewoon ontzettend goed." Zo goed zelfs dat de uit Zoetermeer afkomstige horecaman ook een Japans restaurant in Vlissingen gaat openen. Hij ziet kansen, omdat hij nu veel reserveringen uit Walcheren krijgt. Het restaurant in winkelcentrum De Fonteyne moet over ongeveer drie maanden open gaan."

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen

  • Collectie Joyce
  • Nieuwsberichten: PZC