Middelburg Dronk

Admin

Bounce rate

De bounce rate ligt rond de 50%, dit is veel te hoog. Bounce rate is het percentage eenmalige bezoeken op de eerste pagina (Welkom), oftewel bezoekers die na het zien van de eerste pagina gelijk weer weg gaan. Dus... heeft iemand suggesties wat er ontbreekt aan de website/welkomst pagina --Admin 21 dec 2010 15:16 (CET)

Wellicht staat er te veel tekst...het is logisch op zich dat mensen meteen naar de kroegen zelf gaan denk ik. Zou ik met mijn zbdigitaal-account bij gmail ook toegang tot de analytics kunnen krijgen. Wel goed om te weten inderdaad,waar men langer blijft en waar niet.
Dat bouncepercentage is overigens nog niet zo heel verkeerd vind ik. 25 % is ideaal maar er zijn heeeel veel sites die dik boven 70 zitten. En we zijn nog maar net begonnen :-)
Gelieve berichten te beginnen met : en ondertekenen met ~~~~ zo weten we ook wie wat zei ;-) Admin 21 dec 2010 18:04 (CET)
Ik denk dat je je stats zult moeten analyseren om te zien wat voor bezoekers hier komen, eventueel (ik meen dat je Google Analytics gebruikt) een segment aanmaken om te zien op welke manier de 'bouncers' binnenkomen. Misschien zijn ze wel op zoek naar websites van kroegen heel ergens anders en komen ze per ongeluk hier terecht. Je hoeft niet elke bezoeker koste wat kost binnen te houden. Daaraan gerelateerd: wie is de doelgroep eigenlijk? Stamgasten? Middelburgers? Historisch geinteresseerden? Verder sluit ik me aan bij de eerste opmerking, de voorpagina is een beetje intimiderend. Door zoveel ruimte te geven aan uitleggen hoe je mee kunt doen, wat naar verwachting minder dan 1% van de bezoekers zal willen, schrik je 99% potentieel af. Met dingen als 'plaatje van de dag' (is een extension voor) of 'kroeg van de dag' (random artikel, zou ook een extension voor moeten zijn geloof ik) maak je het misschien visueel wat aantrekkelijker. Yhoitink 21 dec 2010 18:51 (CET)

Dat vind ik wel zinvolle suggesties Yvette. Ik moet ook nog maar eens een dagje met Thomas achter de laptop gaan zitten, en wat dingetjes schetsen samen. Dank je wel!--Mijns 21 dec 2010 19:44 (CET)