Middelburg Dronk

Van der Valk

 

Van der Valk

Paukenweg 3
4337 WH Middelburg

Website
Facebook
Twitter

 

Van der Valk hotel Middelburg is een 4 sterren-hotel met een grote hotelbar en restaurant dat is gelegen aan de rand van Middelburg-Zuid, bij de nieuwe wijk Mortiere. Het hotel werd in juni 2010 geopend.

Geschiedenis

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Van_der_Valk/fotos

Eigenaars

  • Familie Van der Valk

Bijzonderheden

Uit de PZC van 15 september 2011: " Hotel Van der Valk in Middelburg wil binnen vijf jaar met veertig kamers en een wellnesscentrum uitbreiden. Van der Valk wil naast het hotel in De Mortiere 1,6 hectare grond aankopen om de uitbreiding te verwezenlijken. Ruim een hectare van het aangekochte terrein zal worden ingericht als parkeerterrein. Van het huidige parkeerterrein wil Van der Valk een binnentuin maken. De 'aanbouw' wordt 17 meter hoog. Het college van B en W staat positief tegenover de de uitbreiding. De gemeente zal een informatieavond beleggen om omwonenden op de hoogte te stellen van de plannen. Van der Valk zal niet onmiddellijk beginnen met bouwen. Volgens de gemeente denkt het bedrijf aan om over vijf jaar het plan te realiseren."

Mooie verhalen

  • Van de website Valkweb, de geschiedenis van het concern:

"Nicolaas van der Valk, vader van 24 kinderen, kocht de gronden van de Gouden Leeuw in Voorschoten in 1862 voor 4000 gulden op een veiling in het wapen van Voorschoten. Zijn weduwe Elisabeth Groenewegen van der Valk vroeg in 1903 een alcoholische vergunning aan voor het verstrekken van dranken in de voorkamer van De Gouden Leeuw. Op 30 april 1907 is deze vergunning (Drankwet Verlof) verleend. Op 21 october 1910 kreeg zij ook een vergunning voor het verstrekken van sterke drank (Vergunning Drankwet). Jongste zoon Martinus, geboren op 13 juli 1895 ging het bedrijf runnen en maakte er een café van. In de jaren erna werd het café steeds groter en kwam er een restaurant bij. Martinus (Martin) trouwde met Rie Mulder en hun streven was voor elk van de elf kinderen een eigen restaurant te bouwen. Op deze manier ontstonden achtereenvolgens "Het Haagsche Schouw"(Leiden), de Bijhorst (Wassenaar), de Witte Bergen (Eemnes-Laren), de Biltsche Hoek (De Bilt) en de Molenhoek (Mook).

Marinus van der Valk bouwde het concern nog verder uit en bouwde voor de Olympische spelen in Brussel in Braschaat zijn eerste motel. Naast motels verschenen er steeds meer hotels, een nieuwe formule. De Van der Valk-keten heeft nu 59 vestigingen in Nederland, 10 in Duitsland, 6 in België, 1 in Frankrijk en Spanje, 3 in Florida (Verenigde Staten), 1 op Bonaire en 1 in Zuid-Afrika. De meest recente toevoegingen aan deze lijn zijn Harderwijk, Middelburg, Rotterdam, Duiven, Dusseldorf (Duitsland) en Sneek.

Net als de eerste hotels zijn bijna alle hotels in handen van familieleden. De formule is gebaseerd op "eenduidigheid en betaalbaarheid". Het logo is afkomstig van het vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn wat door de familie werd gekocht, deze hadden het toekanlogo al in gebruik. Besloten werd om het te handhaven, en ook voor de hotels en restaurants van het concern te gaan gebruiken."

Externe links

Bronnen