Middelburg Dronk

Zeeland Plaza

 

Zeeland Plaza

Geerepassage 14
Middelburg

0118-850536
Website

 

Een brasserie die in april 2016 werd geopend in Geerepassage 14, als onderdeel van een cadeauwinkel annex bakkerij met dezelfde naam, Zeeland Plaza.

Geschiedenis

2016
Marchel Mies, Martin Mies en Katerina Mies

Marchel en zijn vrouw Katerina Mies openen in april 2016 een cadeauzaak met bakkerij en brasserie in de Geerepassage in Middelburg. Broer Martin Mies (van bloemenzaak Prima Flora in Middelburg) ondersteunt het echtpaar zakelijk. De broers werken samen met Kluijfhout fotografie + interieur.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Zeeland_Plaza/fotos.


Bijzonderheden

Uit het persbericht van begin april 2016: "Zeeland Plaza is een cadeauwinkel, een bakkerij en de ideale ontmoetingsplaats om zowel met vrienden als zakenrelaties naar toe te gaan. Het is ruim opgezet, de koffie is goed, er is uitstekende wifi en er zijn genoeg stopcontacten om je telefoon of laptop op te laden. Zeeland Plaza is een winkel die zich richt op het hogere segment. Het voeren van kwalitatief hoogwaardige, bijzondere Zeeuwse producten staat hoog in het vaandel. Bij het inrichten van de zaak is naast deze praktische zaken vooral gedacht aan duurzaamheid en gemak. Het gaat om het totaalplaatje, de beleving. De bakker is traditioneel geschoold en is zichtbaar in de zaak want het mag gezien worden met welke ingrediënten hij werkt. De meest in het oog springende muur is gemaakt door Kluijfhout Fotografie & interieur. Uiteraard gemaakt van gebruikt hout met daarop de kunstwerken van Marijn Kluijfhout. Zijn ‘Prints op hout’ zijn erkend Zeeuws streekproduct vanwege de duurzame en lokale productie (hij werkt altijd met gebruikt hout). Zijn werk is echt Zeeuws maar wel in een stoere, rauwe uitvoering."

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Edwin Mijnsbergen,