Middelburg Dronk

Arneville

 
 

Een hotel met café en restaurant dat tussen 1984 en december 2012 was gelegen in de wijk Dauwendaele, aan de Buitenruststraat 22. De naam van de zaak werd eind 2012 veranderd van Amadore Grand Café Raymondo naar Amadore Restaurant Arneville.

Geschiedenis

1984
B. van Damme

Het hotel werd in 1984 gebouwd door Ben van Damme, de voormalige eigenaar van restaurant de Lamme Goedzak aan de Boulevard in Vlissingen, en de latere eigenaar van Hotel Arion in die stad. In 1999 neemt zoon Joost de leiding van Arneville en Arion over, om weer later samen de huidige eigenaar Jerry van Zuijlen te participeren in Amadore. In 2009 stopte Joost ermee.

1999
J. van Damme

Het hotel werd in 1984 gebouwd door Ben van Damme, de voormalige eigenaar van restaurant De Lamme Goedzak aan de Boulevard in Vlissingen, en de latere eigenaar van Hotel Arion in die stad. In 1999 neemt zoon Joost de leiding van Arneville en Arion over, om weer later samen de huidige eigenaar Jerry van Zuijlen te participeren in Amadore. In 2009 stopte Joost ermee.

2009
J. van Zuijlen

De naam van de zaak werd eind 2012 veranderd van Amadore Grand Café Raymondo naar Amadore Restaurant Arneville. Zie dat lemma voor meer informatie over Jerry van Zuijlen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Arneville/fotos


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Uit een interview met eigenaar Jerry van Zuijlen op de website van het hotel: "Amadore Zeeuwse Hotels en Restaurants is een jong dynamisch bedrijf binnen Zeeland, bestaande uit vier luxe hotels, zeven grand cafés, wellness en een bloemen- en decoratiezaak. Deze maand zijn er twee nieuwe concepten van de Amadore Groep gelanceerd: de veelbelovende renovatie van het eerste Amadore bedrijf Stefano’s op de Vlissingse boulevard en het after work event dat iedere tweede donderdag van de maand zal plaatsvinden bij Grand Café-Hotel Jersey in Goes. Bij de kick-off door Dean Saunders waren zeker 400 belangstellenden. De groep wordt nog een horeca-etablissement rijker. In het oude postkantoor in Goes wordt namelijk een sfeervolle uitgaansgelegenheid gerealiseerd. Na het afronden van de procedurele fase kan wellicht binnenkort met de bouw worden begonnen. De verwachting is dat de nieuwe zaak medio december van dit jaar zijn deuren opent."
  • Ben van Damme zat eerder in De Oude Smidse in Koudekerke en De Lamme Goedzak in Vlissingen

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen