Middelburg Dronk

B'tje Anders

 

B'tje Anders

Reigerstraat 3
4331 BA Middelburg

 

Frietboetiek B'tje Anders is sinds mei 2009 gevestigd aan de Reigerstraat 3 in Middelburg. De zaak is een opvolger van Le Heron en Pardoes. Eind juli 2016 wordt ook het pand aan Reigerstraat 7 (voorheen o.a. café Underground ) aangekocht om de zaak verder te kunnen uitbreiden. Die extra ruimte wordt medio augustus 2016 geopend. De verdiepingen boven de aanbouw zullen later worden verhuurd als studio's.

Geschiedenis

2009
Marian Smit en Rob Smit

In mei 2009 openen Marian en Rob Smit frietboetiek B'tje Anders aan de Reigerstraat 3 in Middelburg. Ze weten met hun verse friet in relatief korte tijd een grote vaste klantenkring op te bouwen en er verschijnen lovende artikelen over de zaak in zowel De Volkskrant als NRC-Handelsblad. Sinds februari 2012 wordt er in de zaak ook bier geschonken. Het huisbier is Bavaria en daarnaast vermeldt een heuse bierkaart o.a. diverse soorten La Trappe.

Foto's

Meer foto's zijn te vinden op B'tje_Anders/fotos


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Het is onduidelijk waar Reigerstraat nummer 5 is gebleven. Underground zit op Reigerstraat nummer 7, B't Anders op nummer 3. In de jaren '70 was het pand een woonhuis, vanaf 1979 zat antiquariaat Verburg erin.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen