Middelburg Dronk

Underground

Een klein maar gezellig café, dat tussen 2006 en 27 december 2014 was gevestigd aan Reigerstraat 7 in Middelburg. De zaak was een opvolger van Chez verre d'or, Amigo-bar,café De Reiger, Meneer Jansen en Plexat.

Geschiedenis

2006
Fanny Hagens

In 2006 neemt Fanny Hagens café Plexat aan de Reigerstraat 7 in Middelburg over en doopt haar zaak Underground. Fanny exploiteerde het café tot eind 2014. Op zaterdag 27 december van dat jaar was de zaak voor het laatst geopend. Een nieuwe eigenaar was er op dat moment nog niet, maar Fanny wilde de horeca zo graag verlaten dat ze besloot daar ook niet op te wachten. In juli 2016 wordt het pand waar Underground zat eindelijk verkocht, aan Marian en Rob van het naburig B'tje Anders. Het voormalige café zal bij de frietboetiek worden betrokken.

Foto's

Meer foto's zijn te vinden op Underground/fotos


Naamgeving

Ten tijde van de overname van Plexat wist ik (Fanny Hagens) al enigszins welke richting het op zou gaan. Tenminste wat betreft de muziek en het interieur. Er moest een soort "straat"gevoel komen. Wat zegt er meer straat dan graffiti en wegwerk pionnen..dat was dus besloten. Nu de naam nog.. Je naam moet ook duidelijk maken wat er zich bij jou achter je gevel afspeelt. Helaas werd mijn aandacht op een nare manier gevestigd op de Underground te London. Eind 2005 waren daar de vreselijke aanslagen op de metro, waardoor je op heel veel momenten van de dag dat logo en de naam voorbij zag komen. Ik had daar een eureka momentje. Soul, funk, jazz, hiphop & rock is allemaal "underground". De naam was gevonden..

Bijzonderheden

  • Nog één van de weinige café's met een tafelvoetbalspel, helaas wel met verachte glasplaat. Tevens denk ik dat de UG het kleinste terras heeft van Middelburg, nl 12 stoelen. Dankzij fijne samenwerking met buren De Variant stijgt het 's avonds tot 20 zitplaatsen.
  • Op 22 november 2014 maakt Fanny officieel bekend dat ze stopt met Underground. Ze schrijft op haar Facebookpagina: "In (bijna) 9 jr Underground, heb ik ontelbare gesprekken gevoerd, biertjes getapt, borrels ingeschonken, veel gelachen, heel veel lieve, leuke mensen leren kennen (ook een aantal complete droeftoeters), lekbladen en plees gepoetst en dat (meestal) met een smile op de bek. Zoals een aantal m'n (vaste) gasten weten, is de rek er voor mij al een tijdje uit. Na 20 jr horeca, met vele weekenden en avonden werken, ben ik toe aan een "normaal" leven en een nieuwe uitdaging. M.a.w. december luiden we 2014 uit en ook het bestaan van de UG.

Ik kijk terug op goede jaren, die een ander einde hadden verdient, maar het is zoals het is. Komende maand zal de UG alleen nog maar open zijn op zaterdagen (vanaf 21:00) én op kerstnacht. Op de laatste zaterdag, 27 december hoop ik samen met jullie de laatste biertjes als kroegbaas te drinken. Bedankt allemaal voor jullie gezelligheid!"

Mooie verhalen

  • Van de website:

"Café Underground is dé plek in Middelburg om in een relaxte sfeer te gekke muziek te luisteren. Wij houden van funk, soul, jazz, hiphop & rock en dat wordt daarom ook gedraaid. Naast de muziek is ook het publiek heel divers. Van skater tot rocker en van techneut tot steigerbouwer. Alles tussen 16 en 100 komt binnen, voor een biertje, borrel, een praatje en de muziek natuurlijk. Als je geen stilzitter bent, kun je ook een potje tafelvoetballen, fotoplayen of een ander spelletje doen. Het café is niet al te groot, maar toch krijgen we het voor elkaar om een aantal keer per jaar een band naar binnen te proppen. Alles is al aan de beurt geweest, van de ramen er uit rock tot het dak er af hiphop. Ook super coole jazz en dampende crossover heeft de temperatuur in de hut al tot tropische hoogte gebracht. Net als bij onze DJ’s zijn we ook altijd op zoek naar die te gekke nieuwe act die ons omver laat slaan. Dus… ben jij dat met je band, stuur dan een demo, of een mailtje naar ons toe! Je kunt bij ons terecht van dinsdag t/m zaterdag van 16:00 tot 02:00. In de zomer zijn we vaak eerder open, alleen weten we dat niet van te voren. Eigenlijk is het simpel, staat het terras klaar dan staan wij klaar! Als je een feestje wilt geven en je hebt geen zin in allemaal gedoe bij jezelf thuis, dan kan je dat natuurlijk ook in de kroeg komen vieren. Besloten feestjes kunnen alleen op zondag, maar verder kunnen we over alles praten, iedereen kan bij ons met zijn of haar budget terecht. Dat is het wel zo’n beetje, voor de rest kunnen we alleen maar zeggen, dat je langs moet komen en het zelf moet zien.. Oh ja, ons café staat dus wel in één van demooiste straatjes in Middelburg onder de lange Jan. Dat is dus lekker makkelijk te vinden..."

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Hyves Underground, collectie Fanny Hagens en collectie Leen/Anneke Vogelaar