Middelburg Dronk

Meneer Jansen

 

Meneer Jansen

Reigerstraat 7
Middelburg

 

Een klein café aan de Reigerstraat 7 in Middelburg, dat bestond tussen 1983 en 1993. De zaak was een voorloper van Plexat en Underground, opvolger van Amigo-bar en café De Reiger. Het café mocht dan klein zijn, het was wel de favoriete zaak van velen: de groep vaste klanten was groot.

Geschiedenis

1983
Gerjo van Helvoort en Roel Engels

In juni 1983 openen de Limburgse Gerjo van Helvoort en Roel Engels café Meneer Jansen aan de Reigerstraat 7 in Middelburg, na een grondige verbouwing van voorloper café De Reiger.

1985
Jan Vogelaar

Rond koninginnedag 1985 nemen Jan en Wilma Vogelaar de zaak over. Zij exploiteren de zaak ongeveer 2 jaar.

1987
Paul Roodenburg

In 1987 neemt Paul Roodenburg Meneer Jansen over. Hij geeft de zaak een nieuw gezicht en bouwt een eigen publiek op, onder meer met wavemuziek en de import van speciaalbieren uit België. In 1993 verkoopt Paul de zaak en gaat hij zelf verder in café Schuttershof.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Meneer_Jansen/fotos.


Oud-medewerkers

(van Gerjo en Roel): Musky, Aagje, Lieke. (van Paul): Ingelies, Ger, Joost, Bas, Oet

Bijzonderheden

  • Op de tweede foto Ruud Henning, met op de voorgrond hoogstwaarschijnlijk Adrienne van Damme, de huidige echtgenote van Kees Smallegange. Kees heeft in de tijd van Hans de Graaff achter de bar gestaan in St John.
  • De muren waren behangen met oude zeekaarten.

Mooie verhalen

Na de Nederlands overwinning op Duitsland op het EK voetbal in 88 kregen Duitse gasten bij het afrekenen van Paul steenvast te horen: "Das ist 2-1......ehhh fl 12,50" Twee jaar later in 1990 kwam er een Duitser naar de bar en zei tegen Paul: "Ich möchte gern bezahlen....das ist 2-1??" Verwijzend naar de nederlaag van Nederland op het WK

Externe links

Bronnen