Middelburg Dronk

Bardot

 

Bardot

Vlasmarkt 39
4331 PD Middelburg

Facebook

 

Een café dat sinds 26 april 2013 is gevestigd aan Vlasmarkt 39 in Middelburg. De zaak is een opvolger van De Verkeerde Wereld, Colours, Dangeroe, Carrousel, Memories, Vantoen en Vannu, De Weerlt, De Groene Pulk en Bumpers.

Geschiedenis

2013
Roland Verdam en Edgar Stemmerich

Op vrijdag 26 april 2013 openen Roland Verdam en Edgar Stemmerich café Bardot aan de Vlasmarkt 39-41. De zaak is eigendom van Roland, een van de oud-eigenaren van Beachclub Bluv bij Westkapelle. Edgar was een oud-medewerker van Bluv.

2016
Roland Verdam

Per januari 2016 is Edgar Stemmerich niet meer werkzaam bij café Bardot. Roland Verdam zet de zaak in zijn eentje voort.

2017
Kees Schulpzand

In januari 2017 wordt bekend dat Roland Verdam Café Bardot heeft verkocht. Per 1 maart is Kees Schulpzand de nieuwe uitbater van de zaak. Kees is ook artiest, hij treedt op onder de naam Zanger Kees.

2017
Barbara Platier en Alex

In de zomer van 2017 stopt Kees Schulpzand bij Bardot, om gezondheidsredenen. Barbara Platier en Alex worden de nieuwe uitbaters. Omdat Barbara ook haar studie aan de HZ nog moet afmaken zal zij vanaf september 2017 alleen in de weekenden werken.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op: Bardot/fotos.


Naamgeving

Naam is afgeleid van het Franse fotomodel en actrice Brigitte Bardot

Bijzonderheden

  • Bardot staat per 20 maart 2013 ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, als een eenmanszaak.
  • Een deel van de financiering van de zaak geschiedde op basis van Crowdfunding.
  • Van 1893 tot 1973 zat op de benedenverdieping (Vlasmarkt 39) de limonadefabriek en drankhandel J. A. Pieters. De drankvergunning op het pand zal daar ongetwijfeld uit voortgevloeid zijn. Pieters stookte voor de oorlog zelf sterke drank. Men gebruikte daarvoor een aantal oude Middelburgse recepten die volgens de firma in de oorlogsjaren verloren zijn gegaan. Voor 1870 zat er een poelier in het pand en van 1877 tot 1898 was er een smederij in gevestigd. Daar werden hoeven en onderdelen van rijtuigen gesmeed. Het smeedwerk aan de deur van Bumpers dateert uit die tijd.

Mooie verhalen

Henk Koch

Henk Koch.jpg

Henk Koch drinkt regelmatig een biertje in Kaffee 't Hof en in café Bardot. Flip Feij schrijft op Facebook over hem:

"Even voorstellen: Dit is Henk Koch aan wie Zeeland zijn bijna jarige regionale omroep primair te danken heeft. Als directeur van de Zeeuwse Culturele Raad - jaja, die bestond en diende de politiek gevraagd en ongevraagd van nauwelijks ontkoombaar advies - heeft hij zich jaren uitgesloofd om benodigd draagvlak te vergaren. Koch was diplomaat op de achtergrond met de finesse van een microbioloog. Na de enorme voorbereidingstijd bleef hij nog vele jaren secretaris van het bestuur, waardoor anderen rustig konden doorslapen. Hij kwam nooit iemand tegen met meer kennis van regionale omroephistorie. Hij is de 80 levensjaren ruim voorbij, maar mag zijn huis nog graag even verlaten voor een geestverruimend middag- of avondbiertje in Vlissingen of Middelburg."

Externe links

Bronnen