Middelburg Dronk

Biesen

 

Biesen

Sint Janstraat 37-39
Middelburg

 

Een kapperszaak annex tapperij die tussen 1950 en 2013 was gevestigd aan de Sint Janstraat 37-39 (hoek Vismarkt) te Middelburg.

Geschiedenis

1950
Bob Biesen

Net zoals in de speakeasy van Alewijnse aan de Koningstraat kon je in de kapperszaak van Bob Biesen, Sint Janstraat 37-39, ook een biertje of borreltje kopen. Het was bij intimi bekend dat Biesen ongeveer vanaf 1950 het aangename met het nuttigde combineerde. Hans Bostelaar vertelde dat hij weleens naar Bob ging voor een kwartje slag - voor 25 cent werd er dan een slag in je haar gelegd - en daar soms een biertje dronk. De zaak werd begonnen door Willem Biesen, die zijn hele leven Bob werd genoemd. Op 13 november 1973 doet 'Bob' Biesen de zaak over aan zijn zoon Loe maar wellicht werd er toen al niet meer geschonken. De dochter van Loe, Sandra, hielp ook nog een aantal jaar in de zaak, samen met Ruben Boogers. Die laatste zetten de zaak uiteindelijk alleen voort, na het overlijden van Bob in 2002. Op 1 januari 2013 stopte Ruben ermee. De kapsalon is nu gesloten.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Biesen/foto's.


Naamgeving

Vernoemd naar de eigenaar - de kapperszaak droeg tot de sluiting in januari 2013 de naam Biesen

Bijzonderheden

  • Bob (Willem) Biesen overleed op 18 december 1989 op 72-jarige leeftijd (zeeuwengezocht [1]). Hij was getrouwd met M. Huibregtse, een zus van Adri alias De Rus Huibregtse - zie Mooie verhalen bij De Harlekeijn
  • Loe Biesen was in de jaren '90 zelf stamgast in De Vriendschap, in de Vlissingsestraat

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen