Middelburg Dronk

Brasserie1600

 

Brasserie1600

Reigerstraat 9
4331 BA Middelburg

06-52876401
info@brasserie1600.nl
Website
Facebook

 

Brasserie1600 zal op 14 februari (Valentijnsdag) 2015 worden geopend. De nieuwe eigenaars schrijven op de website: "Vanaf 11.00 uur staan wij klaar met heerlijke koffie en huisgemaakte taarten. Ook is er een ruime keus in lunchgerechten en s ’avonds vieren wij de opening met een romantisch 5-gangen diner om onze speciaal samengestelde dinerkaart in te luiden." De zaak is een opvolger van De Variant.

Geschiedenis

2015
Leonie Duivenvoorden-Barendse en Ok Duivenvoorden

Op 14 februari 2015 opent brasserie van Leonie Duivenvoorden-Barendse en haar man Ok Duivenvoorden aan de Reigerstraat 9 in Middelburg. Leonie werkte in de jaren daarvoor ook in voorloper De Variant en schreef voor haar horecaopleiding ooit nog een businessplan voor de zaak die daarvoor in het pand zat: De Janstoren. Al met al werkt ze al langer dan tien jaar in de zaak, sinds 2011 samen als compagnon van haar moeder. Met Brasserie1600 begint Leonie na een grondige verbouwing (door echtgenoot Ok, die aannemer is) aan een nieuwe hoofdstuk, met een nieuwe formule.

Foto's

Meer foto's zijn te vinden op Brasserie1600/fotos.


Naamgeving

Vernoemd naar het jaar waarin het pand aan Reigerstraat 9 voor het eerst wordt vermeld in de stadsrekeningen van Middelburg, in relatie tot een schoorsteenbelasting.

Bijzonderheden

  • Brasserie1600 verzorgt ook high-tea, partijtjes, buffetten, vergaderingen, recepties enz.

Mooie verhalen

Verslag bezoek Middelburg Dronk 13 februari 2015 op Facebook

"Vandaag opent Brasserie1600 aan Reigerstraat 9. Middelburg Dronk ging er gisteren even een biertje drinken voordat de receptie voor familie, vrienden en medewerkers van start ging. Het was de hoogste tijd om eens kennis te gaan maken met Leonie en haar man Ok, die de verbouwing van de afgelopen maand voor zijn rekening nam. De zaak is mooi geworden. Warm en stijlvol, zonder al te veel poespas. We waren eerlijk gezegd een beetje verrast door de ruimte in het pand. Het is er groter dan we dachten. Dat er om het hoekje met de Korte Delft ook nog een kleine ruimte is waar je kunt zitten geeft het geheel is een mooi extraatje. Daar heb je een prachtig uitzicht op alle passanten, en zit je lekker, afgezonderd van de andere bezoekers.

We begrepen al snel dat Leonie en Ok ook veel interesse hebben in de geschiedenis van de stad in het algemeen en hun eigen pand in het bijzonder. Ze hebben al veel uitgezocht in het Zeeuws Archief en ze zijn van plan een monster van een van de houten balken te laten dateren. Het pand duikt al op in Gemeentelijke stukken van 1600 (vandaar de naam van de zaak) maar is vermoedelijk veel ouder. In die omgeving begon de stad Middelburg ooit, toen de Abdij nog een gracht had en de Lange Delft nog uit water bestond. Hoe dan ook: daar gaan we uiteraard contact over houden, want op zulke informatie zijn wij ook dol :-)

De Brasserie krijgt overigens ook een groter terras dan voorloper De Variant. 35 plaatsen, voor de gevel aan de kant van de Korte Delft. Gezellig! Het is voor Leonie een mooi nieuw hoofdstuk. Ze schreef jaren terug al een businessplan voor De Janstoren. Na al die jaren De Variant gaat ze dat nu dan alsnog in de praktijk brengen. Wie had dat 10 jaar geleden kunnen voorzien?

Hoe het ook zij: we wensen Leonie, Ok en medewerkers veel plezier en succes. We komen t.z.t. ook eens een keer eten. Vanavond kunnen we dat wel op onze buik schrijven, want het Valentijnsdiner is meteen volgeboekt. Een mooie start!"

Externe links

Bronnen