Middelburg Dronk

De Janstoren

 

De Janstoren

Reigerstraat 9
4331 BA Middelburg

 

Een lunchcafé dat tussen 1990 en 2003 was gesitueerd op de hoek van de Reigerstraat en de Korte Delft te Middelburg - de ingang bevond zich op het adres Reigerstraat 9.

Geschiedenis

1990
J. van Loon en M. van Loon-Lampe

Op donderdag 24 mei 1990 openen Jan en Mirna van Loon lunchcafé De Janstoren op het adres Reigerstraat 9 te Middelburg. De opening wordt op historische wijze verricht door de Brielse opperbottelaar Frans Verhoef - het zat dus wel goed met de sterke drank. Theo van Beest komt in april 2000 van eetcafé Onder de Panne in Vrouwenpolder en wordt de nieuwe eigenaar van De Janstoren. Hij is tevens de laatste eigenaar, want in 2003 opent De Variant in het pand.

2000
Theo van Beest

Theo van Beest en Diana van Dijk komt in april 2000 van eetcafé Onder de Panne in Vrouwenpolder en wordt de nieuwe eigenaar van De Janstoren. Zij zijn tevens de laatste eigenaars, want in 2003 opent De Variant in het pand.

Foto's


Naamgeving

De naam refereert aan de Abdijtoen, bijgenaamd de Lange Jan- op de foto rechtsboven is een afbeelding van de Lange Jan te zien op de gevel van het pand.

Bijzonderheden

  • Theo van Beest zat eerder in frituur Het Trefpunt aan de Middelburgsestraat in Koudekerke.
  • Begin jaren 80 was in het pand aan Reigerstraat 9 Gerja gevestigd. Enkele historische foto's van het pand zijn te vinden op de fotopagina van Brasserie1600.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen