Middelburg Dronk

Brasserie Drvkkery

 

Brasserie Drvkkery

Markt 51
4331 LK Middelburg

Website
Facebook

 

Een brasserie die sinds de opening van boekenwinkel De Drvkkery op 28 mei 1998 onderdeel uitmaakt van die winkel.

Geschiedenis

1998
J. Goossen en J. P. Goossen

De Drukkery opende op 28 mei 1998, aanvankelijk met meerdere bedrijven onder één dak: Kantoorboekhandel de Ruiter ( van Lex de Looff), Boekhandel Fanoy (Dick Anbeek), Het kaartenkabinet (Jos van Eijk), Brasserie de Drvkkery. De Brasserie werd geëxploiteerd door de VOF Goossen (vader Ko en zoon Jan Peter), die op de Markt in Middelburg al meerdere horecabedrijven in hun bezit hadden.

2000
Dick Anbeek en Lex de Looff

Op zeker moment bleek dat het beter zou zijn als de Drvkkery slechts één directeur zou krijgen. De Ruiter en Fanoy zijn toen gefuseerd tot De Ruiter & Fanoy, VOF Goossen en Jos van Eijck werden uitgekocht. Op 1 mei 2000 werden Anbeek en de Looff de nieuwe eigenaars van de Brasserie.

2007
Dick Anbeek

Op 31 juli 2007 scheidden de wegen van Anbeek en de Looff en werd De Drvkkery B.V. de enige eigenaar van de bedrijven. De Drvkkery B.V. is een dochtermaatschappij van Anbeek Beheer B.V. Het pand van de Drukkerij is eigendom van De Drvkkery Vastgoed VOF, waarin participeren Koos Scherphuis, Frans van de Velde en Dick Anbeek.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Brasserie_Drvkkery/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Van de website:

"Wereldberoemd in Middelburg en omstreken. De Brasserie van de Drvkkery is al jaren een van de gezelligste plekken van Middelburg. Een ontmoetingsplaats in een wereld van boeken, muziek, kunst en ontspanning. Een ideale plaats voor een kopje koffie aan de krantentafel, een tot in de puntjes verzorgde lunch en bijzondere specialiteiten van de chef. De Brasserie staat niet alleen bekend om haar heerlijke lunchgerechten en haar verse (bij voorkeur biologische) streekingrediënten. Op koopavonden serveren we een culinair hoogstaand brasseriemenu met een vegetarisch- en een niet-vegetarisch gerecht. Altijd met een heerlijk voor- en nagerecht. Onze chef verzint iedere week weer een nieuw culinair menu, om echt van in vervoering te raken."

Externe links

Bronnen