Middelburg Dronk

Burger Bistro

 

Burger Bistro

Damplein 44
4331 GD Middelburg

0118-855586
Facebook

 

Een hamburgerrestaurant dat sinds juli 2017 is gevestigd aan Damplein 44 in Middelburg. Boven de zaak is een Bed & Breakfast gevestigd: Slapen in Middelburg.

Geschiedenis

2017
Arjan Caljouw

Op 15 juli 2017 openr Arjan Caljouw Burger Bistro aan Damplein 44 in Middelburg. Hij is dan, samen met broer Frank, dan ook al eigenaar van De Jonge Johannes in Serooskerke en Hof Poppendamme in Poppendamme (Grijpskerke). In het verleden waren zij eigenaars van strandpaviljoens De Piraat en De Vrijbuiter, in Oostkapelle. In het pand aan Damplein 44 was tussen 1970 en 2014 seksboetiek Eros gevestigd. De bedrijfsleidster is Rachelle van den Berg.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Burger_Bistro/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Zie ook het artikel De Lange Jan (2) voor een indruk van het pand en omgeving in de jaren 60.
  • Voor Eros was er een groente- en fruithandel in het pand gevestigd, o.a. van J. van Saane.


Mooie verhalen

Van de website Wij zijn De Stad: De broers Frank en Arjan Caljouw timmeren lekker aan de ondernemende weg op Walcheren. Na het succes van de De Jonge Johannes en Hof Poppendamme namen zij onlangs ook De Punt in Vlissingen over en nu zijn ze ook neergestreken in Middelburg. Vandaag opent aan Damplein 44 Burger Bistro. Omdat we daar vandaag niet bij kunnen zijn wilden we gisteren alvast een kijkje nemen. Dat mocht van Arjan. Hij vertelde dat de verbouwing uiteindelijk toch nog een paar weken vertraging had opgelopen, maar voor ons gevoel is het in de afgelopen weken toch heel snel gegaan. Gisteren ging het vooral nog om een paar puntjes op de i. De menukaarten moesten nog geleverd worden bijvoorbeeld, en de glazen wand voor op de bar. Maar dat is inmiddels vast al geregeld. De zaak opent rond het middaguur.

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Edwin Mijnsbergen, Burger Bistro op Facebook,