Middelburg Dronk

De Arneburch

 

De Arneburch

Bogardstraat 7
4331 BM Middelburg

 

Jeugdherberg gelegen van 1951 tot 1963 aan de Bogardstraat 7 te Middelburg in een historisch pand dat de naam De Tinne Potte draagt - de Arneburcht is een opvolger van het St. Vincentiushuis.

Geschiedenis

1951
J. Wouterlood

Toen J. Wouterlood in 1951 werd aangesteld als beheerder in het St. Vincentiushuis op het adres Bogardstraat 7, zag hij meteen dat het gebouw (dat dienst deed als R.K. Militair Tehuis) letterlijk meer ruimte bood voor andere initiatieven. Op 2 november 1951 werd dan ook jeugdherberg De Arneburch geopend in het pand, zodat (katholieke) jongeren er tegen een redelijke prijs konden overnachten en 's avonds een biertje of wijntje konden drinken. Arneburch heeft zo'n tien jaar bestaan - in 1962 staan de laatste advertenties in de PZC - het pand is tegenwoordig een woonhuis.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De_Arneburch/fotos.


Naamgeving

  • Op de gevel van de zaak staat de naam Arneburch vermeld, in sommige artikelen werd de jeugdherberg echter ook aangeduid als De Arneburcht
  • De kans is heel groot dat het pand dat deze jeugherberg huisvestte is vernoemd naar een brouwerij met de naam De Tinne Pot, die rond 1760 was gevestigd aan de Bogardstraat, vlakbij herberg Het Hof van Holland.

Eigenaars

J. Wouterlood 1951-1963

Bijzonderheden

Adres en contactgevens

Bogardstraat 7 Middelburg.

Externe links

Bronnen