Middelburg Dronk

De Druiftak

 
 

Logement c.q. herberg aan de Nieuwe Haven in Middelburg gesitueerd aan de Sint Janstraat I 100, nu is dat Nieuwe Haven 49. In het pand, dat de naam 'De Drij Witte Halve Maanen' draagt, is tegenwoordig een kapper gevestigd - een opvolger van De Pellekaan en een voorloper van Nieuw Koffiehuis (2).

Geschiedenis

1781

Een advertentie uit de Middelburgsche Courant meldt dat op 12 januari 1781 een Sterk en welgebouwd dobbeld Huis en erve genaamd de Druiftak staande op de Nieuwe Have by de St. Jantstraat in het Heeren Logement van Oranje wordt verkocht. Een systeemkaart uit het Huisnamenproject Zeeuws Archief toont dat logement De Druiftak aan de Nieuwe Haven op 28 mei 1806 wordt verkocht voor 65 pond Vlaams, 6 schellingen en 8 penningen - verdere gegevens ontbreken.

Foto's


Naamgeving

Vernoemd naar het pand

Bijzonderheden

Een advertentie uit de Middelburgsche Courant meldt dat op 12 januari 1781 een Sterk en welgebouwd dobbeld Huis en erve genaamd de Druiftak staande op de Nieuwe Have by de St. Jantstraat in het Heeren Logement van Oranje wordt verkocht. Gezien dezelfde omschrijving ook wordt gebruikt voor De Pellekaan is De Duiftak wellicht een opvolger alsook het Nieuw Koffiehuis (2).

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Nieuwe Haven Middelburg.

Externe links

Bronnen

  • Afbeeldingen: Beeldbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek en collectie Rob van Hese
  • Krantenknipsel: Krantenbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek