Middelburg Dronk

De Pellekaan

 

De Pellekaan

Nieuwe Haven 49
4331JZ Middelburg

 

Herberg aan de Nieuwe Haven in Middelburg gesitueerd aan de Sint Janstraat I 100, nu is dat Nieuwe Haven 49. In het pand, dat de naam 'De Drij Witte Halve Maanen' draagt, is tegenwoordig een kapper gevestigd - een voorloper van De Druiftak en Nieuw Koffiehuis (2)

Geschiedenis

1785

Een advertentie uit de Middelburgsche Courant van 1 maart 1785 geeft aan dat De Pellekaan, staande en gelegen op de Nieuwe Haven, by de St. Janstraat, te koop is. In de zogenaamde lootjesboeken van het Onze Lieve Vrouwegasthuis uit oktober 1788 komt de vermelding voor dat Elisabeth Cornelissen meid in De Pellekaan is - verdere gegevens ontbreken.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De_Pellekaan/fotos


Naamgeving

Vernoemd naar het pand

Bijzonderheden

Een advertentie uit de Middelburgsche Courant meldt dat op 12 januari 1781 een Sterk en welgebouwd dobbeld Huis en erve genaamd de Druiftak staande op de Nieuwe Have by de St. Jantstraat in het Heeren Logement van Oranje wordt verkocht. Gezien dezelfde omschrijving ook wordt gebruikt voor De Pellekaan is De Duiftak wellicht een opvolger alsook het Nieuw Koffiehuis (2) (zie foto rechtsboven)

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Nieuwe Haven Middelburg.

Externe links

Bronnen