Middelburg Dronk

De Verwachting (2)

FO124757.jpg
Algemeen
Soort Cafe
Eigenaar N.A. Pilaar
Adres Blindenhoek D 67
Links
Tijdlijn
Periode 1810-1820
Gebied
Zie ook Blindenhoek

Koffiehuis in de Blindenhoek D 67 (later vernummerd tot 1) in Middelburg. Het pand bevond zich op de hoek Blindenhoek/Lange Noordstraat. Er is vroeger, zoals bijgaande advertentie uit de Middelburgsche Courant aangeeft, een ingang geweest aan de Blindenhoek, de daklijst suggereert dat nog steeds, want men ziet zo goed als nooit consoles boven een blinde muur, zoals dat nu het geval is.

Geschiedenis

N.A. Pilaar

De site zeeuwengezocht geeft aan dat Nicolaas Arnoldus Pilaar in 1811 - hij is dan al weduwnaar van Hendrika Johanna de Pauw - trouwt met Elisabeth Antonia Nater (zeeuwengezocht [1]). Een jaar later krijgen ze op 16 januari een zoon en overlijdt Elisabeth 3 maanden later (zeeuwengezocht [2]). Pilaar treedt in 1814 opnieuw in het huwelijk, nu met Elizabeth Catharina Frank(en) (zeeuwengezocht [3]). Pilaar staat gedurende deze periode op het adres Blindenhoek D 67 wisselend geregistreerd als herbergier, aubergiste en koffijhuishouder (zeeuwengezocht [4]). In 1818 overlijdt Pilaar op 35-jarige leeftijd - hij staat dan, adres onbekend, geregistreerd als cipier (zeeuwengezocht [5]).


Foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

Grenadier Pilaar werd in 1813 door de Franse overheid gearresteerd als aansteker van onrust. (bron: Een bijzonder huis op een bijzondere plek; Het Van der Perrehuis in Middelburg en zijn omgeving - Zeeuws Archief 2000)

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Blindenhoek D 67 (later vernummerd tot 1) Middelburg
Middelburg

Externe links

Bronnen

  • Krantenknipsels en foto's: Krantenbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Rijksdienst Cultureel Erfgoed en Beeldbank Zeeland