Middelburg Dronk

Dronkers

 

Dronkers

Vlissings Wagenplein
Middelburg

 

Een tapperij annex winkel die tussen 1890 en 1904 was gevestigd aan het inmiddels verdwenen Vlissings Wagenplein P 7 te Middelburg.

Geschiedenis

1890
J.C. van Miert en J.A. van Miert-de Wagemaker

In 1890 staat Joannes Christiaan van Miert op het adres Vlissings Wagenplein P 7 geregistreerd als Koopman en winkelier in kruidenierswaren en sterke dranken (zeeuwengezocht [1]). Wanneer Hij in april 1894 overlijdt (zeeuwengezocht [2]) zet zijn weduwe Johanna Anthonia van Miert-de Wagemaker de zaak voort - ze vraagt in dezelfde maand maand nog verlof A aan op het adres.

1898
K.H. Dronkers en R.J. Dronkers-Liesoij

In september 1898 vraagt Karel Hendrik Dronkers verlof A aan voor het Vlissingswagenplein P 7 - hij staat een jaar later op het adres geregistreerd als Winkelier in kruidenierswaren, slijter en tapper (zeeuwengezocht [3]). Wanneer hij in mei 1901 overlijdt (zeeuwengezocht [4]) zet zijn weduwe, Regina Jacoba Liesoij de zaak voort en vraagt op haar beurt in maart 1902 verlof A aan voor het pand. De weduwe Dronkers zet het pand in december 1904 te koop - zij overlijdt in april 1928 op 83-jarige leeftijd (zeeuwengezocht [5]).

Foto's


Naamgeving

Aangezien de naam van de tapperij nog ontbreekt, is gekozen voor de naam van een van de eigenaars.

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen