Middelburg Dronk

Duitsch Bierhuis


Duitsch Bierhuis
Locatie Lange Burg
Periode 1880-1890
Eigenaar L. Ueberfeldt


Mco-1889-10-21-003.jpg

Beschrijving

Bierhuis aan de Lange Burg C 89 (later vernummerd tot 57) te Middelburg. De Lange Burg werd verwoest in W.O. II en werd min of meer vervangen door de Nieuwe Burg.

Geschiedenis

De Middelburgsche Courant van 21 oktober 1889 geeft aan dat L. Ueberfeldt een Duitsch Bierhuis heeft geopend op het adres Lange Burg C 89. Ueberfeldt geeft in de advertentie tevens aan dat er uitsluitend Duitsch Hof-Braubier verkrijgbaar is en dat het bier ook aan huis wordt geleverd. Amper een half jaar later vertrekt Ueberfeldt naar de Dwarskaai, waar hij de Duitsche Bierhalle begint. Later had hij nog twee Duitse bierhuizen: Cafe Ueberfeldt aan de Lange Sint Pieterstraat en Zum Münchener Kindl. aan de Hoogstraat.

Foto's


Naamgeving

Eigenaars

  • L. Ueberfeldt (1889-1890)

Bijzonderheden

Het fenomeen Ueberfeldt maakte aan het eind van de 18de eeuw een snelle doch korte carrière in de Middelburgse horeca. Hij had vier bierhuizen - in bijna even veel jaren - die vooral het promoten van Duits bier tot doel schenen te hebben. Het onvolprezen Hop en gerst veredeld had Ueberfeldt ook in het vizier, en ik dank co-auteur Eric Hageman bij deze voor het gebruik van zijn aantekeningen over het Duitsch Bierhuis.

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Lange Burg C 89 (later vernummerd tot 57) Middelburg.

Externe links

Bronnen

  • Krantenknipsels en foto: Krantenbank Zeeland en Beeldbank Zeeuwse Bibliotheek