Middelburg Dronk

Euro Pub

 

Euro Pub

Euromarkt 12
Middelburg

 

Een café aan de Euromarkt 12 (aan de Rondweg in wijk de Griffioen, waar nu de Aldi/Chinees zit) in Middelburg, tussen 1981 en 1984. De zaak was een voorloper van Fu Yu Lou, Lotus en Man Sing. Na de sluiting van de zaak, in 1984 was er ook nog enige tijd videotheek Martinus gevestigd, die ook een vestiging had in de Bosjeslaan in Vlissingen. In het café werden regelmatig verschillende evenementen georganiseerd, zoals: klaverjassen, avonden voor alleenstaanden en live muziek. Die muziek bracht de zaak nog even in opspraak, omdat omwonenden klaagden over geluidsoverlast. In januari 1984 ging eigenaar Stichting Slechtweervoorziening Zeeland failliet, waarna ook het café sloot (de zaak stond in mei en augustus 1983 ook al te koop 'wegens vertrek'). Het pand werd daarna te huur gezet als kantoorruimte (expliciet in advertentie: géén horeca).

Geschiedenis

De zaak was opgezet in het kader van een overheidsplan om 'het toerisme in eigen land te stimuleren door middel van een groot aantal voorzieningen'. Daar zou subsidie voor worden gegeven. De Euro Pub (of Euroclub) ontving echter nooit een cent en kreeg ook nog eens problemen met de belastingdienst, die vond dat de vrijwilligers eigenlijk geen vrijwilligers waren.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Euro_Pub/fotos.


Eigenaars

De Stichting Slechtweervoorziening Zeeland. De zaak werd uitgebaat door Willem, Wil en Ad

Bijzonderheden

  • Deze zaak had, heel bijzonder, een eigen orgel.
  • Waarschijnlijk vernoemd naar de locatie. In een krantenartikel uit 1981 staat dat er bezwaar werd aangetekend tegen de vergunning van 'de Euroclub'. Mogelijk was dit de handelsnaam.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen