Middelburg Dronk

Het Entrepot

 

Het Entrepot

Rotterdamsekaai O 243
Middelburg

 

Een multifunctionele cantine die tussen 1891 en 1918 was gelegen aan de Rotterdamsekaai O 243 te Middelburg - het monumentale pand werd verwoest tijdens W.O. II.

Geschiedenis

1891
J. Luteyn

Het Entrepot was een onderdeel van het Oostindische Huis aan de Rotterdamsekaai O 243 in Middelburg. In het gebouw werden niet alleen goederen opgeslagen, maar er vonden ook verkopingen plaats. Tijdens W.O. I werden er - net als in de Kloveniersdoelen - Belgische vluchtelingen ondergebracht. Een advertentie uit de Middelburgsche Courant van 26 november 1918 geeft de multifunctionaliteit van Het Entrepot aan. Te koop wordt o.a aangeboden een Verplaatsbaar volledig geschilderd toneel, coulissen, schermen, goedlopend biljart met queuenrek, queuen en 3 ivoren ballen van de cantine van Het Entrepot - wellicht betekende deze verkoping tevens het einde van de horecafunctie van Het Entrepot, aangezien er ook geen verdere advertenties zijn te vinden na 1918.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Het Entrepot/foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Als eigenaar wordt J. Luteyn opgevoerd omdat hij in 1891 directeur van Het Entrepot werd.
  • Op het adres Rotterdamsekaai O 246 - een paar deuren verder van Het Entrepot - was eind 18de- begin 19de eeuw herberg Het klein Oostindisch Huis gevestigd.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen