Middelburg Dronk

HoneyPie

 

HoneyPie

Achter de Houttuinen 50
4331 NJ Middelburg

0118-637475
Website
Facebook
Twitter

 

Een koffie- en theehuis (annex lunchroom) dat sinds 2007 is gevestigd aan Achter de Houttuinen 50 in Middelburg.

Geschiedenis

2007
Helen Bihi-Zenou en Gregory Bihi Zenou

Helen en Greg Bihi-Zenou beginnen Honeypie in 2007. Aanvankelijk zit de moeder van Helen, Wilma te Roller ook in het pand met stoffenzaak Rok & Rol, maar zij besluit, na bewezen succes van HoneyPie, weer vanaf thuis te gaan werken, zodat HoneyPie kan uitbreiden. In 2011 wordt in de gracht tegenover de zaak een aangekochte platte schuit aangemeerd, die voortaan funfeert als terras. HoneyPie timmert van meet af aan flink aan de weg met nieuwe concepten (onbeperkt thee voor een paar euro) en hun high tea's, de cakes en de taarten. In 2015 is het stel ook begonnen met de verkoop van cakes vanuit een caravan: 'Cakedealer'. In januari 2017 maken Helen en Greg bekend dat zij de organisatie van het Middelburgse festival Culikaravaan overnemen van Willem Burger en Nina Kasfiki.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op HoneyPie/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Van de website Wij zijn Stad:

"Gisteren kwam hier de open brief van Helen Bihi-Zenou al voorbij en met een beetje mazzel volgt er zeer binnenkort ook nog een berichtje waarin haar man Greg is te zien. Dat zou een reden kunnen zijn om niet nog eens extra aandacht te besteden aan het ondernemen van dit stel, maar wij doen dat lekker wél. Het is gewoon een keer hun week, op dit platform.

En dat werd, wat ons betreft, wel een keer tijd ook. We hebben zelf weliswaar zo goed als niks met thee, High Tea’s of cakes, maar dat doet niets af aan onze waardering voor Helen en Greg, zowel als mensen als ondernemers. Als we al een persoonlijke top vijf van Middelburgse ondernemers zouden kunnen maken zouden we hen daar zeker in opnemen.

We weten eigenlijk niet eens zo goed waarom we er zo over denken. De meeste mensen zullen inmiddels wel weten dat Helen en Greg de eigenaars zijn van zowel HoneyPie als Cake Dealer en wij vinden het gewoon super om te zien hoe zij dat allemaal aanpakken. Ze zeuren niet, ze doen. Ze huren niet het mooiste pand van de stad, op de gunstigste plek, maar hebben de zaak vanaf 2007 met veel enthousiasme uitgebouwd tot een horecazaak die er toe doet en een enorme groep fans heeft. Dat zal ongetwijfeld met kwaliteit te maken hebben, maar ook met sfeer, aandacht en lef.

Die lef zie je ook aan de buitenkant terug in dingen. Opeens was er dat ponton, dat nu een geliefd terras is. Toen Helen en Greg dat ding naar Middelburg lieten slepen was de vergunning nog niet eens rond. En dan die cakecaravan. Die lag niet in de planning, maar de eerste Culikaravaan deed hen besluiten het gewoon eens te proberen. Het werd een knaller.

Niet dat ze daar meteen van binnenlopen; verdiend geld gaat grotendeels terug in de zaak. Zo hebben ze een paar maanden geleden een loods gekocht (of gehuurd, dat weten we niet meer precies) waar drie medewerkers nu taarten staan te bakken voor een gestaag groeiende groep afnemers.

En buiten dat doen Helen en Greg dus nog veel meer. Zo maakte Greg de toffe folder Middeburg Side Streets, maakten ze samen een paar kindjes en doen ze op dat laatste gebied ook nog iets moois. Maar dat koppelt Helen liever niet te veel aan het ondernemen, dus dat vraag je haar maar zelf, als je interesse hebt. Als je dan toch met haar kletst kun je ook eens vragen naar haar roots. Aanvankelijk zat Helens moeder, Wilma te Roller, ook in het pand van Honeypie, met ‘Rok ’n Rol’. Maar zij maakte graag meer ruimte voor Honeypie, geen probleem. Wilma is dus weer de dochter van een bekende, zogenoemde ‘Modelslager’ die vroeger in onder meer de Lange Delft zat. Slagerij te Roller dus. Van haar mochten we ooit oude foto’s uit die tijd lenen. Dat was een feestje. En daarom weten we nu dat Helen ‘het’ niet van een vreemde heeft. Een genenkwestie. Jawel, daar issie weer.

Rest ons te melden dat Helen en Greg nog lang niet van plan zijn om op hun lauweren te gaan rusten. De gezinsontwikkelingen dwingen even tot iets meer kalmte maar met Middelburg 800 in het vizier én het 10-jarig jubileum van de zaak, borrelt het weer aan alle kanten bij het stel. Concreet zijn de plannen nog niet maar groots wordt het. Misschien wel een speeddate voor heel Middelburg. We zijn heel benieuwd.

Hoe het ook zij: Helen en Greg zijn De Stad, daar kan geen twijfel over bestaan!"

Externe links

Bronnen