Middelburg Dronk

Hotel M.C. van der Vliet

Dam 6 in 1962.PNG
Algemeen
Soort Hotel
Eigenaar M.C. van der Vliet
M.M. Meijer
Adres Dam 6
Middelburg
Links
Tijdlijn
Periode 1960-1970
Gebied
Zie ook Dam

Een hotel-restaurant aan de Dam 6 te Middelburg.

Geschiedenis

Op 22 juli 1966 opent Meynard Cornelis van der Vliet Hotel M.C. van der Vliet op het adres Dam 6 te Middelburg - Van der Vliet baatte eerder hotel Terminus aan de Stationsstraat en was toen met zijn gezin naar Drente vertrokken. Wanneer Van der Vliet een aantal maanden later overlijdt zet zijn weduwe H.A. van der Vliet de zaak voort. De zaak wordt in 1971 overgenomen door het echtpaar Meijer-de Bliek (zie ook De Gouden Leeuw), die op 9 april hotel-restaurant Van der Vliet heropenen. Het hotel houdt een jaar later op te bestaan wegens een faillissement - in een advertentie in de PZC van oktober 1972 wordt de inboedel wegens beëindiging van het bedrijf. In het pand vestigde de Evangelische Gemeente zich later, o.a. met zendingshuis 'De Herberg'

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog was het pand aan Dam 6, samen met het pand aan Dam 8, het Duitse hoofdkwartier van luitenant-generaal Wilhelm Daser (Festungskommandant Walcheren & commandant 70e Infanteriedivisie). De Duitsers bleven daar gevestigd tot de bevrijding op 6 november 1944. de jaren vijftig en zestig zat in dit pand de Detailhandelsvakschool. Daarna was het kantoor van de Woningbouwvereniging en in de jaren tachtig was het districtskantoor van de FNV.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Hotel M.C. van der Vliet/fotos


Naamgeving

De naam van de eigenaar - de volgende eigenaar haalde de initialen voor Van Vliet weg

Eigenaars

  • M.C. van der Vliet (1966)
  • H.A. van der Vliet-Schut (1966-1971)
  • M.M. Meijer (1971-1972)
  • A.A. de Bliek (1971-1972)

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Gerda Blommaert vertelt: "De Duitsers hebben ook in het pand Dam 8 gezeten. In de jaren 70 was het een kantoorpand, ik werkte daar. Op de bovenste verdieping, aan de straatkant, stond in het linkerraam gekrast: "Es ist ja alles so traurig hier." "


Externe links

Bronnen