Middelburg Dronk

Indrapoera

Nieuwe locatie Indrapoera aan het Wseterscheldeplein, foto Rob van Hese 2013.jpg
Algemeen
Soort Restaurant
Eigenaar Rong Huang
Adres Westerscheldeplein 1
4335 NL Middelburg
0118-637588
Links
Website.png www.uitetenmiddelburg.nl/Indrapoera.html
Tijdlijn
Periode 1990-2000
Voorganger(s) Cafetaria Beer
Gebied
Zie ook Maasstraat


Een Chinees-Indisch café-restaurant met cafetaria aan het Westerscheldeplein 1 (eerder Maasstraat) in Middelburg. De zaak is een opvolger van De Driesprong, Chez Jean, Chez André en Cafetaria Beer.

Geschiedenis

1993
Rong Huang

Begin jaren '90 houdt Cafetaria Beer op te bestaan en vestigt Chinees-Indisch café-restaurant met cafetaria Indrapoera zich in het pand. Op 29 oktober 2002 opent Indrapoera een tweede bedrijf, namelijk een wokrestaurant op het adres Maasstraat 68 - het wokrestaurant verdwijnt in 2011 tijdens de herinrichting van de Maasstraat, maar Indrapoera op de hoek van de Maasstraat blijft open tot er in juni 2013 verhuis wordt naar het Westerscheldeplein om de hoek. Indrapoera gaat als cafetaria verder op de hoek Westerscheldeplein-Westerscheldestraat, terwijl op de hoek Westerscheldeplein-Oosterscheldeplein het wokrestaurant weer in ere wordt hersteld onder de naam Shangri-La

Foto's


Naamgeving

  • De naam Indrapoera wordt door veel Indische restaurants in Nederland gebruikt. De naam verwijst mogelijk naar het gelijknamige schip dat rond 1925 werd gebouwd door de Schelde in Vlissingen.

Bijzonderheden

  • Aan de lichtreclame van Indrapoera is nog te zien dat Cafetaria Beer eerder in het pand zat - erop en erover.

Mooie verhalen

  • In augustus 2007 werd Indrapoera overvallen. Een citaat uit de PZC: "Twee gemaskerde jongemannen hebben dinsdagavond de complete dagomzet geroofd van Chinees-Indisch restaurant Indrapoera aan de Maasstraat in Middelburg. De twee kwamen rond 21.45 uur het restaurant binnen, liepen direct naar de kassa, dreigden met iets wat op een pistool leek, knipten de kassa los en verlieten het restaurant zonder ook maar iets te zeggen. Buiten stapten de beide jongemannen op een zwarte scooter en verdwenen spoorloos. Volgens een van de medewerkers van het bewuste restaurant liepen enkele klanten na het vertrek van de beide overvallers naar buiten om te kijken of ze nog iets konden doen. Ze waren echter te laat en konden alleen een bierglas gooien in de richting van de wegrijdende overvallers. De hele overval gebeurde volgens een van de medewerkers in een tot twee minuten tijd. "Het ging zo snel. Ze kwamen doelgericht binnen en waren ook weer zo weg." Een medewerkster vertelde gisteren dat de twee mogelijk meer dan duizend euro hebben geroofd."

Adres en contactgevens

Westerschelde plein 1 (eerst Maasstraat 74) Middelburg.

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Quipe en Rob van Hese
  • Tekstfragment: PZC