Middelburg Dronk

Istanbul

 

Istanbul

Langevieleweg 43
4335GS Middelburg

 

Een koffieshop aan de Langevieleweg 43 te Middelburg.

Geschiedenis

1982
Onbekend

Op vrijdag 5 november1982 opent koffieshop Istanbul aan de Langevieleweg 43 in Middelburg - 's avonds is er een optreden van een buikdanseres. In 1985 staat koffieshop Istanbul in de gids Ons Middelburg nog geregistreerd op het adres Langevieleweg 43, maar een jaar later brandt koffieshop Birlik - men was van naam veranderd - op het zelfde adres uit en vervalt de horecafunctie.

Foto's


Naamgeving

Het was een Turkse koffieshop, vandaar de naam Istanbul.

Bijzonderheden

  • De foto hier boven laat het kruispunt Langevieleweg-De Ruyterstraat zien in 1964. In 1982 zat het assarantiekantoor van De Graaf in het hoekpand en die verhuurde een deel van het pand aan de Langevielewegkant aan de koffieshophouder (vergelijk met de foto bij het krantenartikel hierboven over de brand in koffieshop Birlik).
  • Genoemde foto toont meisjes uit de examenklas van de Christelijke Middelbare Meisjesschool die hun laatste schooldag vieren. Op het spandoek: De burgers van Calais (M5). De burgers van Calais is een beroemde beeldengroep van Auguste Rodin die refereert aan zes mannen van Calais die zich in 1347 om de stad te sparen ter beschikking stellen van de Engelse koning Eduard III die hen wil laten ophangen, maar ze worden op voorspraak van diens vrouw Philippine gespaard.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen