Middelburg Dronk

Lagaaij


Lagaaij
Locatie Molstraat
Periode 1960-1970
Eigenaar L. Lagaaij
I.D. Lagaaij-van Ranst


FO010555.jpg

Beschrijving

Een hotel aan de Molstraat 7 te Middelburg.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Lagaaij/fotos

Geschiedenis

Wanneer Lodewijk Lagaaij op 13 juli 1965 op 71-jarige leeftijd overlijdt, is hij uitbater van een hotel op het adres Molstraat 7 te Middelburg. Zijn weduwe, Irma Dorothea Lagaaij-van Ranst, neemt de zaak over - verdere gegevens ontbreken momenteel. Wel is bekend, d.m.v. bijgaande foto's, dat er Oranjeboom Bier werd getapt.

Naamgeving

Aangezien de naam van het hotel vooralsnog ontbreekt, is gekozen voor de naam van de eigenaar.

Eigenaars

  • L. Lagaaij 1965
  • I.D. Lagaaij-van Ranst 1965-19..

Bijzonderheden

De familie Lagaaij was een echte horecafamilie. Stamvader Lodewijk zat eerder in De Vergenoeging en het Schuttershof, terwijl zoon Lo Lagaaij jaren lang in Suisse zat en ook nog een periode bedrijfslijder van Du Commerce was.

Mooie verhalen

Meisjes van de Pabo

Jan Krikke herinnert zich dat mevrouw Lagaaij ook kamers verhuurde als pension: "Na mijn diensttijd heb ongeveer 1 jaar op kamers gezeten bij mevrouw Lagaay. Kamertje 2 x 3 meter, met kachel waarin een butagasfles zat. Als de kachel aan was moest het raam open anders ging ik dood. Door de gaten in het linnen behang blies de wind in mijn gezicht als ik in bed lag. Ik was er van januari 1972 tot ongeveer eind 1973. De kamers werden overigens alleen verhuurd aan meisjes van de Pabo. Ik moet wel een goede indruk op mevr. Lagaay hebben gemaakt om een kamer te mogen huren. In de loop van 1973 werd er ook een kamer verhuurd aan een ober van café Suisse, waar een schoonzoon en dochter van mevr. Lagaay de zaak runden."

Adres en contactgevens

Molstraat 7 Middelburg.

Externe links

Bronnen