Middelburg Dronk

Myrael

Een discotheek aan de Beddewijkstraat 15 in Middelburg - voorloper van The Cavern en opvolger van Het Podium.

Geschiedenis

1982
Ben Hulshof

Deze discotheek bestond kortstondig, nadat de inboedel van Het Podium in een executiehandel was beland, werd de zaak te huur gezet. Ben Hulshof nam de zaak over, maar droeg het in september 1983 over aan Kees Petiet (o.a. Bar American). Hij veranderde de naam van de zaak in The Cavern. Later werd het gehele Schuttershofcomplex opgekocht door Cees Rijn en Kees Petiet. Zie ook Cavern/fotos.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Myrael/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Als voortzetting van 'Het Podium' was het een 'nettere zaak' geworden. Bloemetjes op tafel, garderobe en aan weerszijden de bars. Barkeeper Jurgen zorgde voor de broodnodige horecapapieren. Aan de balken hing de bak van de DJ: volop in de rook en erg heet. Hier kon je komen via de ladder aan de muur, maar dan moest je niet stampen op het plafond, want dan sloegen de platen over. Bert van Leerdam, Peter Ingelse, Kai Frohlich en Poulus Bliek ondernamen de barre tocht ieder weekend.Om de dj's wat verkoeling te geven stond er een ventilator, maar die bracht naast frisse lucht ook opstijgende wietdampen.

Mooie verhalen

De dancing werd behoorlijk bezocht begin jaren tachtig. Dat dit een gevolg was van 'krapte' op de markt (De Hooizolder was in die tijd gesloten) bleek spoedig: Op Koninginnedag 1984 kwam de Veronicaboot als disco naar Middelburg en de Myrael liep snel leeg. De flessen Baileys stonden lange tijd beschimmeld achter de beide bars. Uiteindelijk werd het onhoudbaar en zette eigenaar Ben de zaak te koop via een 'kleintje' in de PZC. Kees Petiet zag dit en nam de zaak over om er zondagmiddag hardrockconcerten te beginnen. De vrije vrijdag- en zaterdagavonden werden nog succesvoller als zijnde 'The Cavern' vanaf het najaar van 1984.

Externe links

Bronnen