Middelburg Dronk

Open Huis

Molstraat 13, toen nog de Openbare Leeszaal, 1981.JPG
Algemeen
Soort Clubhuizen
Eigenaar Gemeente Middelburg
Adres Molstraat 13
Links
Tijdlijn
Periode 1980-1990
Gebied
Zie ook Molstraat

Een ontmoetingscentrum voor ouderen dat tussen 1987 en 2010 was gevestigd aan de Molstraat 13 te Middelburg, in het pand waar decennia lang de openbare bibliotheek/leeszaal van Middelburg was gevestigd.

Geschiedenis

1987
Gemeente Middelburg

Op zaterdag 31 oktober 1987 opent wethouder het Open Huis van de Stichting Welzijn Ouderen in de Molstraat 13 in Middelburg. Open Huis beschikt o.a. over een bistroruimte annex bar en ook is er een biljartkamer met 4 biljarts - in 2010 zet de gemeente Middelburg het pand te koop en verdwijnen bistroruimte, bar en biljartkamer.

Foto's

Meer foto's zijn te vinden op Open_Huis/foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

  • In het pand aan de Molstraat 13 (genaamd 'Ons Huis') was vanaf begin 20e eeuw de Openbare Leeszaal gevestigd. De leeszaal onstond uit de activiteiten van de Vereniging 'De Middelburgsche Huishoudschool'. In 1905 werd de leeszaal uitgebreid met een conversatieruimte en een bibliotheekkamer. Later zou de leeszaal zich ontwikkelen tot een van de twee openbare bibliotheken van Middelburg (de andere was te vinden in de wijk Dauwendaele). In 1985 werden de openbare bibliotheken samengevoegd met de muziekbibliotheek uit de Kloveniersdoelen en de Provinciale Bibliotheek die tot dan toe was gevestigd in de Abdij in Middelburg. De geboorte van de Zeeuwse Bibliotheek (aan de Kousteensedijk) was een feit.
  • In het souterrain van de bibliotheek was rond 1983 het Zeeuws Kunstenaarscentrum gevestigd. Het is aannemelijk dat daar ook wel eens een borreltje werd gedronken, tijdens openingen en afsluitingen van exposities.

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Molstraat 13 Middelburg

Externe links

Bronnen