Middelburg Dronk

Sakura Huis

 

Sakura Huis

Domburgs Schuitvlot 23
4331 NE Middelburg

0118-855341
info@sakurahuis.nl
Website
Facebook

 

Een Japans restaurant dat rond 20 november 2016 zal worden geopend aan het Domburgs Schuitvlot 23 te Middelburg. De zaak is een opvolger van Ying's Wokpalace.

Geschiedenis

2016
Shao Tang Ma en Rong Wang Yan

In het najaar van 2016 nemen Shao Tang Ma en Rong Wang Yan Ying's Wokpalace over van H.R. Ying. Na een grootscheepse verbouwing van een maand hopen zij rond 20 november het Japanse Restaurant Sakura Huis te openen. Shao werkte eerder als kok in Shangri-La aan het Westerscheldeplein in Middelburg, mevrouw Dong Huang, de echtgenote van Shao, werkte eerder onder meer bij Konichiwa, in het Hofje onder de Lange Jan, en bij Konichiwa in Goes.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Sakura_Huis/fotos.


Naamgeving

Sakura is de Japanse naam voor de kersenbomen Prunus serrulata, Prunus speciosa en Prunus yedoensis en hun bloesems. In het Nederlands gebruikt men de term kersenbloesem. De sakura is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Ze is nauw verbonden met de samoerai en met de bushido. Het leven wordt beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem. (Bron: Wikipedia)

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen