Middelburg Dronk

Sixty-two

 

Sixty-two

Sint Janstraat 62
4331 KD Middelburg

 

Een coffeeshop die tussen 1990 en 2010 was gevestigd aan de Sint Janstraat 62 in Middelburg. Aanvankelijk werd de zaak 'Kierewiet' genoemd, naar een stripalbum van Toon van Driel, maar die naam beschouwde de gemeente als te provocerend/uitnodigend. Die werd dus aangepast. Het logo van de Stamgasten werd wel gehandhaafd.

Geschiedenis

1990
Giel de Kinkelder

In 1990 begon Giel de Kinkelder (afkomstig uit de regio Arnhem) als eerste een coffeeshop in Middelburg, althans een coffeeshop waar ook softdrugs werd verkocht. De zaak werd al die jaren gerund door Edwin Kat, bij veel Middelburgers bekend als Edje Six. Van de vier shops die Middelburg ooit telde was 62 misschien wel de minst omstreden, omdat er nooit echt geruchtmakende kwesties waren. Dat betekent niet dat de zaak nooit in de media kwam. Deze zaak bestond het langst en voerde regelmatig strijd over vermeende geluidsoverlast en het houden van meer voorraad dan was toegestaan. Sixty-two had een gemengd publiek, van studenten tot zakenlui. In het najaar van 2015 zal in het pand van de voormalige coffeeshop de winkel 'De Zeeuwse Jordaan' worden geopend.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Sixty-two/fotos

Bijzonderheden

  • In 2013 werd in het voormalige pand van Sixty-two een illegaal bordeel opgerold. Zie het PZC-artikel "Politie doet zich voor als hoerenloper"
  • In 2014 leek het er op dat de twee Middelburgers een nieuw theehuis zouden beginnen in het pand op nummer 62, maar na een verbouwing van een paar weken stokten de werkzaamheden. In mei 2015 verscheen er op het pand weer een aanplakbiljet dat meldt dat het pand weer te huur/te koop staat.

Mooie verhalen

Externe Links

Bronnen