Middelburg Dronk

Snack-a-Delic

 
 

Een cafetaria dat tussen 2002 en mei 2010 was gevestigd aan Langeviele 6 in Middelburg. De zaak was een opvolger van Vlaamse Patat en een voorloper van Foodmaster 2go.

Geschiedenis

2002
Ramon Brouwer

In 2002 opende Ramon Brouwer de eenmanszaak Snack-A-Delic aan de Langeviele 6 te Middelburg, nadat hij jarenlang in Martino's had gewerkt, zowel als bedrijfsleider als mede-eigenaar. Voor Snack-ad-Delic zat friteszaak Vlaamse Patat in het pand aan de Langeviele. De uitstraling van de zaak was die van de jaren 70, compleet met 70's (p-)funk muziek, een funky gitaar aan de muur, retro reclame affiches en een originele "perfecta" bakoven uit 1971.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Snack-a-Delic/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

De specialiteit van dit cafetaria was uiteraard de verse friet, die ambachtelijk bereid werd uit Zeeuwse bintaardappelen, die geleverd werden door Groentehal Leynse in de Spanjaardstraat. Maar ook menig liefhebber van muziek bezocht Snack-A-Delic. De zaak was niet alleen een plaats waar je iets lekkers kon halen of een biertje kon aanschaffen (om mee te nemen), maar ook een ontmoetingsplaats voor velen. Er was een vaste klantenkliek die menig vrije middag in de "Delic" de tijd kwam spenderen. De eigenaar stond er om bekend altijd tijd te hebben voor een goed gesprek of een geintje op het bankje voor de deur. Snack-A-Delic was 6 dagen in de week open van 12:00 tot 19:00, en op donderdag tot 21:00. In mei 2010 werd door gevolgen van de economische crisis de cafetaria verkocht en sloot de eigenaar Ramon Brouwer voor het laatst zijn deuren.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Collectie Ramon Brouwer