Middelburg Dronk

Martino's

 

Martino's

Pottenmarkt 4-6
4331 LM Middelburg

 

Een eetcafé annex snackbar die tussen 1991 en 2010 was gevestigd aan de Pottenmarkt 4-6 in Middelburg. De zaak was een opvolger van Phoenix en C´est si bon (Potenmarkt 6) en Daily's (Pottenmarkt 4) en werd zelf opgevolgd door De Vliegenier.

Geschiedenis

1991
Martin Priem

Op 6 januari 1991 opent Martin Priem zijn eetcafé annex snackbar Martino's aan de Pottenmarkt 4-6 in Middelburg. Hij voegde de 2 panden samen - op nr. 4 zaten eerder de cafés van Gillissen en L.J. Beukert. In eerste instantie is het een snackbar waar je ook een biertje kon krijgen, maar later werd het steeds meer een eetcafé, zoals ook op de foto rechtsboven te zien is.

1997
Martin Priem, Ramon Brouwer en Remco van Antwerpen

Begin 1997 werden medewerkers Ramon Brouwer en Remco van Antwerpen mede-eigenaars van Martino's, omdat een groot deel van de aandacht van Martin uitging naar het opstarten van zijn nieuwe zaak, café Brooklyn. Ramon en Remco werden 'uitvoerende mede-eigenaars', ook omdat die constructie voordeliger was dan medewerkers van die leeftijd bedrijfsleiders te laten zijn. Een tijdje was er sprake van een definitieve overname van de zaak door Ramon en Remco, maar door omstandigheden was er opeens haast en werd Martino's (de zaak, niet het pand) verkocht aan Rob Meesters, een oude vriend van Martin uit Dauwendaele, die daarvoor ook in café Brooklyn werkte. Ramon blijft dan nog twee jaar lang in loondienst als bedrijfsleider, voordat hij zijn eigen friteszaak aan Langeviele 6 begint, Snack-a-Delic.

1999
Rob Meesters

Eind 1999 verpacht Priem de zaak aan Rob Meesters. Rob blijft eigenaar tot 2010, waarna de zaak wordt verpacht aan nieuwe eigenaren, die het omdopen tot De Vliegenier.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Martino's/foto's.

Naamgeving

Vernoemd naar de voornaam van de eigenaar.

Bijzonderheden

Mooie verhalen

  • Martin Priem herinnert zich zijn eerst klant nog precies: Bo Wesdorp, oud-eigenaar van Rock Desert en Kaffee 't Hof.
  • Ramon Brouwer bewaart goede herinneringen aan de klanten van Martino's. Al die keren dat BLØF er kwam snacken, of de voltallige band van Grandpa Nick, of die ene keer dat Emile Ratelband een seminar gaf op het terras aan de Pottenmarkt: het was een bijzonder tijd.

Externe links

Bronnen