Middelburg Dronk

Divine

 
 

Van 2006 tot 2009 een nachtclub in het pand waar nu Zanzibar zit. Het was een opvolger van The Opera, Electro, Denemarken, Het Gouden Truweel en De Kersenboom.

Geschiedenis

2006
Martin Priem

In de 19e eeuw zat koffiehuis De Kersenboom in dit pand, totdat sociëteit De Vergenoeging het in 1875 opkocht en er een kegelbaan van maakte. Later werd het pand in gebruik genomen door Wöhler, die er de Electrobioscoop begon. Martin Priem en Rob van Poepele namen in 2000 Electro over en herdoopte de zaak tot The Opera. Later vertrok Poepele en verandere de naam van de zaak achtereenvolgens in Club Divine en Zanzibar

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Divine/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

  • Uit Misset Horeca van Juni 2007: "Tegen een uur of vier komt hij met kleine oogjes Brooklyn binnen. Vroeg in de ochtend lag de dj van Club Divine en floormanager van Brooklyn pas in zijn bed. Nog een klein uurtje en voor Thomas Langeler (22) begint een nieuwe en lange avond. Eerst als ober op het terras van Brooklyn, later op de avond gaat de sloof af en mengt dj Thomas de platen vlot aan elkaar in de naastgelegen Club. "Het leuke is de vrijheid die je krijgt." Het was Martin Priem die hem de gelegenheid bood te draaien voor de hoofd-dj. Dat deed hij zo goed, dat hij opklom tot de vaste dj van dit trendy cafe. "Voor de toekomst heb ik mijn horecapapieren gehaald. Het geeft me de mogelijkheid ooit een eigen bedrijf te beginnen. Laatst ben ik ook begonnen met een productiecursus, omdat ik eigenlijk liever iets meer wil doen als dj. Ik heb er al een hoop spullen voor aangeschaft, maar nog geen tijd gehad voor de cursus. Meestal draai ik het laatste deel van de avond, van 2.00 tot 5.00 uur. De dansvloer volhouden tot het einde. Dat is waar je het voor doet."

Externe links

Bronnen