Middelburg Dronk

Daily's

Erik Deijnen Bo Wesdorp 30072012.jpg
Algemeen
Soort Cafe
Eigenaar Erik Deijnen
Adres Pottenmarkt 4
Links
Tijdlijn
Periode 1980-1990
Voorganger(s) L.J. Beukert
Opvolger(s) Martino's
Gebied
Zie ook Pottenmarkt

Daily's was een snackbar die tussen januari 1989 en januari 1990 was gevestigd aan de Pottenmarkt 4 in Middelburg - De zaak was een opvolger van café Gillissen, café L.J. Beukert en koffieshop/broodjeszaak The Eet'ies, en een voorloper van Martino's en De Vliegenier.

Geschiedenis

1989
Erik Deijnen

Op vrijdag 13 januari 1989 opent Erik Deijnen zijn snackbar aan Pottenmarkt 4 in Middelburg, na een verbouwing van een paar maanden. Een jaar later verkocht hij de zaak door aan Martin Priem, die er Martino's begon. Na zijn avontuur aan de Pottenmarkt werd Deijnen ondernemer, o.a. in onroerend goed. Dat horeca ook vanuit dat perspectief nog op zijn belangstelling kan rekenen blijkt uit een krantenartikel van 2010, waarin wordt beschreven dat Deijnen graag het oude paviljoen van hotel Britannia aan de Boulevard in Vlissingen had willen transformeren tot horecagelegenheid.

Foto's

Naamgeving

Bijzonderheden

  • Erik Deijnen vertelt jaren later, in de zomer van 2012, dat hij geen officiële drankvergunning had, maar dat hij wel bier in blikjes verkocht, voor op het terras. Middelburg dronk dus ook hier.
  • Links op de foto naast Erik, op het terras van de Vriendschap, Michel de Vaan die vroeger rôtisserie Michel aan de Korte Geere uitbaatte.
  • Meer over The Eet'ies in de commentaren bij de foto van Johan op Facebook

Mooie verhalen

Erik Deijnen blikt terug

Ik nam de zaak - voorheen broodjeszaak De Eet'ies - over in oktober 1988 van een joodse man, Meir heette hij. Hij nam de zaak over van De Goede die The Eet'ies enkele jaren runde na Johan. Meir had de zaak een paar maanden daarvoor gekocht en wilde shoarma daar gaan verkopen maar zag er toch maar vanaf. Hij is nooit open geweest. Ik betaalde Fl 10.750 als overnamesom. Vermoedelijk veel te veel maar zo gaat dat als je ( te ) graag wilt. Op vrijdag 13 januari 1989 opende ik mijn frietzaak annex broodjeszaak - terras. Ik startte daar op die plek ook met reden dat Joost juist daarvoor failliet was gegaan.

Horeca Groothandel Koole ( later HCV en weer later Sligro ) confisqueerde de inventaris van Joost in kader van schuldvereffening waarna de gehele inventaris verhuisde naar een opslag in Stromenwijk waarna ik het kocht en heel het spulletje in een grote vrachtauto weer naar de Pottenmarkt terug kwam, maar nu 1 deurtje verder. Met een groep vrienden hadden we er een grote klus aan alles te reinigen en in orde te maken. Op 1 januari 1990 droeg ik het winkeltje over aan mijn opvolger Martin Priem. Een paar jaar voor de dood van Bo in oktober 2017 kreeg ik van hem een paar originele hele kenmerkende en zelfgemaakte / geschilderde terrasstoeltjes met de naam Eet'ies er op geschilderd. Een ervan heb ik nog. Via via kwam ik in contact met Johan Brandsen die nu bij Delft woont en bezorgde hem een terrasstoel van zijn voormalige zaak, hij was er verguld mee. Eind goed al goed zeggen ze dan.

Overigens hadden de opeenlopende zaakjes in het pandje ( waaronder Eet-ies ) aan de Pottenmarkt een hoog knuffelgehalte maar niemand verdiende er echt veel geld, telkens stopten de uitbaters ( waaronder ik ) en kwam er een nieuwe jongeling met zijn eigen droom daar een zaak beginnen. En sneuvelde erweer, ja ja.. een ware boulevard of broken dreams. De frustratie over het uitblijven van een beetje ( financieel ) resultaat maakte Johan ooit zo boos dat hij op een nacht na late sluitingstijd met grote letters “ KUT “ schilderde op de binnenkant van de deur van de meterkast. Door de jaren heen als ik een frietje ging eten bij Martin Priem controleerde ik of dit cultureel erfgoed er nog was en telkens bleek het er nog te zijn, ik heb nu al lang niet meer gekeken.

Adres en contactgevens

Pottenmarkt 4
4331 LM Middelburg

Externe links

Bronnen