Middelburg Dronk

The Eet'ies

 

The Eet'ies

Pottenmarkt 4
4331 LM Middelburg

 

Een broodjeszaak die tussen 1981 en 1986 was gevestigd aan Pottenmarkt 4 in Middelburg. De zaak was een opvolger van L.J. Beukert en een voorloper van snackbar Daily's

Geschiedenis

1979
Ivo

Diverse mensen herinneren zich ene Ivo als de eerste eigenaar van de zaak. Mirjam Wondergem, die in de zaak werkte, schrijft: " Ivo is inderdaad die zaak begonnen, maar was er al snel weer weg. Geen alcohol, wel heerlijke verse jus, espresso en cappuccino. Was in het weekend tot 4 uur 's nachts open. vandaar dat vandalisme van American klanten. Als het te erg werd deden we tl aan en jazz muziek op dan waren ze zo vertrokken en als ik er stond’s nachts was een broodje ham gewoon een tientje inclusief bloemenvaas of servies, werd zonder morren betaald hahaha het was vooral erg gezellig.

1981
Johan Brandsen

In november 1981 duikt de eerste advertentie van The Eet'ies op in de krant. Er wordt dan melding gemaakt van een heropening op 3 december van dat jaar.

1985
de Goede

Volgens Erik Deijnen zat na Brandsen nog enkele jaren een heer De Goede in de zaak, die het later zou verkopen aan de heer Meir. "Meir had de zaak een paar maanden daarvoor gekocht en wilde shoarma daar gaan verkopen maar zag er toch maar vanaf. Hij is nooit open geweest."

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op The Eet'ies/foto's.

Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Oude klanten halen herinneringen op:

Detty Kloppenburg: "Ik kwam er geregeld, vond Johan een aardige gast en de broodjes lekker en betaalbaar. Mijn favoriet was broodje kaas met komkommer 🤣 ook mocht ik er altijd even plassen op zijn privé wc boven. Heel tof!" Diana de Wit: "Ach Joost ja.. als er te weinig smeersels op de broodjes zat ... mocht je het zelf erop smeren. Helaas werd daar ook weer misbruik van gemaakt." Petra Bakker: "Johan was een lange gozer met een pokdalig gezicht. Zijn vader had een pand voor hem geregeld. Was een smal pand met de toonbank links. Rechts was een hoge steile trap naar de wc toen. Je kon er veel keet trappen , want hij kon geen orde handhaven. Was begin jaren '80 ergens. We hadden een keer zomeravond met FC Dorst (voetbalploeg van bar American) gevoetbald en hadden honger. We vroegen Johan of hij de tent wilde opengooien. Daarna zijn we naar Sev gegaan , waar Johan ons ophaalde , en vroeg waar we bleven. Want hij had zijn tent echt open gegooid. Tuurlijk zijn we wat gaan eten. Met Adrie Nijsse nog eens een spuitbussengevecht gehouden. De mosterdvlekken kreeg ik niet meer uit mijn kleding. Mijn moeder boos (voor 1985 dus)."

Opvolger Erik Deijnen herinnert zich:

Ik nam de zaak - voorheen broodjeszaak De Eet'ies - over in oktober 1988 van een joodse man, Meir heette hij. Hij nam de zaak over van De Goede die The Eet'ies enkele jaren runde na Johan. Meir had de zaak een paar maanden daarvoor gekocht en wilde shoarma daar gaan verkopen maar zag er toch maar vanaf. Hij is nooit open geweest.

Overigens hadden de opeenlopende zaakjes in het pandje ( waaronder Eet-ies ) aan de Pottenmarkt een hoog knuffelgehalte maar niemand verdiende er echt veel geld, telkens stopten de uitbaters ( waaronder ik ) en kwam er een nieuwe jongeling met zijn eigen droom daar een zaak beginnen. En sneuvelde er weer, ja ja.. een ware boulevard of broken dreams. De frustratie over het uitblijven van een beetje ( financieel ) resultaat maakte Johan ooit zo boos dat hij op een nacht na late sluitingstijd met grote letters “ KUT “ schilderde op de binnenkant van de deur van de meterkast. Door de jaren heen als ik een frietje ging eten bij Martin Priem controleerde ik of dit cultureel erfgoed er nog was en telkens bleek het er nog te zijn, ik heb nu al lang niet meer gekeken.

Externe links

Bronnen