Middelburg Dronk

Crazy Horse

 

Crazy Horse

Damplein 50
Middelburg

 

Een Engelse Pub die tussen 1973 en 1985 was gevestigd in het pand aan Damplein 50, waar nu Mambo's zit. Een opvolger van De Gouden Leeuw en voorloper van Oldies en Entree. In deze pub werden regelmatig sociale cafés georganiseerd en thema-avonden voor vrouwen.

Geschiedenis

1973
Cor van Nielen

Na de verbouwing van het voormalige hotel De Dam werd de zaak in augustus 1973 geopend door Cor en Irene van Nielen, die afkomstig waren uit Soest, waar zij voordien ook een bar hadden. Aanvankelijk richtte de bar zich op een wat ouder publiek. De zaak was verdeeld in twee gedeelten met een afzonderlijke bar. In Crazy Horse werden ook snacks geserveerd. Later kochten de van Nielens ook Don Quichotte, dat naast Crazy Horse was gevestigd.

1979
S. Priem

Eind jaren '70 werd de zaak verkocht aan Sjaak (Jacques) en Ann Priem, de vader en moeder van Martin Priem, die nu Zanzibar op de Markt in Middelburg bezit. Hij werkte ook in de zaak van zijn vader. Vader Priem overleed in 1984. Niet lang daarna werd de zaak verkocht aan Klaas van Belzen, die de zaak niet lang daarna een nieuwe naam gaf: The Oldies.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Crazy_Horse/fotos.

Bijzonderheden

  • In een personeelsadvertentie van juni 1975 wordt een vakantiehulp gevraagd die ook kan worden ingezet op het Vliegveld Midden-Zeeland. Mogelijk had de uitbater van Nielen ook de de exploitatie van de kantine daar in handen??
  • In 1983 werden er op zaterdag- en zondagmiddagen ook smurfendisco's in de zaak georganiseerd. Omdat het hier de middag betreft rijst het vermoeden dat 'smurfen' moet worden vertaald als kinderen. De familie Priem woonde in Dauwendaele en daar organiseerde de wijkvereniging in dezelfde periode succesvolle minidisco's, als variant van Double D. Het is niet denkbeeldig dat dit concept werd 'geleend'.
  • Een advertentie voor het gebruik van lunches in Crazy Horse, van september 1982, werd ondertekend door Jacques en Ann. Of dit personeel was of exploitanten is nog niet bekend.
  • Jos de Rooij en zoon Martin Priem waren dj in Crazy Horse, in de 'Priemperiode'.
  • Mogelijk vernoemd naar de beroemde Crazy Horse Saloon in Parijs.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen