Middelburg Dronk

Entree

 

Entree

Damplein 50
4311 GD Middelburg

 

Begin jaren '90 een populair café aan het Damplein. In deze kroeg zaten een grote groep vaste klanten. De muziek was divers: van Nederlandstalig tot Dance. Een deel van de vaste klantengroep verhuisde later naar Miller Time (toen het Damplein begin jaren '90 leegliep door een beperking van de openingstijden). De zaak was een opvolger van De Gouden Leeuw, De Dam, Crazy Horse en the Oldies en een voorloper van Mambo's.

Geschiedenis

1990
Danny van Wittene en Magda van Wittene

Danny en Magda van Wittene openen in 1990 Entree aan het Damplein 50 in Middelburg - zij blijven twee jaar in de zaak.

1992
Rene de Muijnck en Jacky de Muijnck-Gehrmann

René en Jacky de Muijnck-Gehrmann nemen Entree in oktober 1992 over - in 2000 opent Mambo's in het pand.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Entree/fotos


Naamgeving

Eigenaars

  • Danny en Magda van Wittene (zij namen café The Oldies in 1990 over en veranderden de naam al snel in Entree - zij zaten eerder in Dorpszicht in Koudekerke en later in The Sound in Vlissingen.
  • René en Jacky de Muijnck-Gehrmann van oktober 1992 tot 2000 (tot 1992 eigenaars van café Het Kasteel van Batavia in Westkapelle)

Bijzonderheden

  • Danny van Wittene is nu eigenaar van Horeca Traject Effect Makelaardij en hij zat ook in café Dorpszicht in Koudekerke.
  • DJ Benjamin (Benjamin Kuijten) draaide hier veelal! Kreeg later meer bekendheid als vaste DJ in de Danssalon te Eindhoven.
  • Maryke Stegers werkte nog een jaar achter de bar van Entree
  • De zaak stond als VOF op naam van De Muijnck-Gehrmann en werd op 14 september 2000 uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen