Middelburg Dronk

Mambo's

 

Mambo's

Damplein 50
4331 GD Middelburg

Website
Facebook
Twitter

 

Après Skibar die tussen 2000 en 2014 was gevestigd aan Damplein 50 in Middelburg. De zaak was een opvolger van Entree, Oldies, Crazy Horse, De Dam en De Gouden Leeuw. Op 15 juli 2011 opende eigenaar Koen Funk een tweede zaak aan het Damplein: Jou en Mij. Die zaak is inmiddels weer verbouwd en hernoemd tot Feestcafé De Vliegende Hollander.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Mambo's/fotos


Geschiedenis

2000
K. Funk

In 2000 opent Koen Funk café feestcafé Mambo's aan Damplein 50 in Middelburg, als opvolger van café Entree. Later zou Koen in het aanpalende pand ook nog café Jou en Mij en opvolger De Vliegende Hollander beginnen. Koen werkte ook als manager van discotheek De Hooizolder in Westkapelle en is tevens DJ/Producer van zijn eigen MAS Records. In november 2013 neemt Freek van Es de zaak over.

2012
Martin van Oeveren

In december 2012 verkocht Koen Funk de zaak aan Martin van Oeveren van Hooizolder BV (zie: De Hooizolder op Veere Dronk). De zaak stond vanaf toen op naam van Mambo's BV.

2013
Freek van Es

Rond november 2013 neemt Freek van Es, die jarenlang werkzaam was in Renesse, de zaak over van Mambo's BV/van Oeveren. Eind oktober 2014 wordt bekend dat de eigenaars stoppen met Mambo's. Verdere details ontbreken nog.

Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Uit de PZC van 30 december 2003: "Bij cafe Mambo's Apres Skibar aan het Damplein in Middelburg is gistermorgen vroeg geprobeerd brand te stichten. Rond 4.30 uur in de ochtend ging het inbraakalarm van de uitgaansgelegenheid af. In het pand was op dat moment niemand aanwezig. Volgens de politie is een brandend voorwerp door een raam van het cafe' gegooid. De eigenaar van de zaak spreekt van een molotovcocktail."

Externe links

Bronnen

  • Foto's: de Hyve van Mambo's / SanderDavidse(.com)