Middelburg Dronk

Biercafe De Vliegende Hollander

 

Biercafe De Vliegende Hollander

Damplein 48
4331 GD Middelburg

06-31633237
cafedevliegendehollander@gmail.com
Website
Facebook
Twitter

 

Biercafé De Vliegende Hollander is een café dat op 12 oktober 2012 werd geopend door Koen Funk, aan Damplein 48 in Middelburg. De zaak is een opvolger van het café Jou en Mij, en eerder Pizzeria Middelburg, Pizza Nostra en Painvite. De zaak is geopend op donderdag t/m zondag. Op donderdag en vrijdag vanaf 20.00 uur (in de zomermaanden eerder), op zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur.

Geschiedenis

2012
K. Funk

De Vliegende Hollander is een Biercafé dat op 12 oktober 2012 werd geopend door Koen Funk, aan Damplein 48 in Middelburg. De uit Brabant afkomstige Funk (37) is al meer dan 15 jaar actief in de Middelburgse horeca. Hij was voorheen ook eigenaar van café Mambo's. Voorloper Jou en Mij werd op 15 juli 2011 geopend, als opvolger van platenzaak Spin, van Bart Gabriëlse, dat er tot 2010 was gevestigd. Vanaf 1 september 2014 is De Vliegende Hollander niet meer gebonden aan het merk Bavaria. Mede daarom is de zaak getransformeerd tot 'Biercafé de Vliegende Hollander', met 150 verschillende bieren op de kaart. Dat aantal wordt in de loop van 2015 uitgebreid naar meer dan 200 soorten. De Huisbrouwerij van De Vliegende Hollander is Kornuit Pils (van Grolsch). De zaak is de eerste in Middelburg die Kornuit schenkt.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De_Vliegende_Hollander/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • De inrichting van de zaak is deels industrieel met retro / modern en bruincafe tinten met veel wandborden en veel kaarslicht.
  • De zaak beschikt over gratis Wi-Fi en in het café kan ook betaald worden met pin.
  • Het publiek van de Vliegende Hollander is zeer divers, over het algemeen gezien 25+ met veel vaste gasten in alle leeftijdscategorieën. Ook Belgen bezoeken het Biercafe regelmatig. Op zaterdagavond komt er ook veel 'stappubliek.
  • In 2012 (vanaf juni) was Koen Funk ook manager van Discotheek De Hooizolder in Westkapelle. Die discotheek is in september 2014 gesloten.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen

  • Foto's: collecties Jasmin Seijbel, Koen Funk