Middelburg Dronk

La Piccola Italia

 

La Piccola Italia

Damplein 46
4331 GD Middelburg

0118-586035
Website
Facebook
Twitter

 

Een Italiaans Restaurant, sinds begin 2003 gelegen aan Damplein 46 in Middelburg, in het pand waar eerder onder meer De Lange Jan (2), Don Quichotte, La Folie, Misty, Solo, Rio en In de Dikke Beer waren gevestigd.

Geschiedenis

2003
L. Tidili en M. Smits

In 2003 opent Lina Tidili La Piccola Italia op het Damplein in Middelburg. De naam van de zaak is een knipoog/eerbetoon aan de gelijknamige zaak van vader Alessandro Tidili, La Piccola Italia (2), die tussen 1982 en 1992 was gevestigd aan de Vlasmarkt in Middelburg. In 2009 stapt haar partner Mike Smits ook in de zaak.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op La_Piccola_Italia/fotos.


Naamgeving

La Piccola Italië betekent het kleine Italië - een kleine Italiaanse enclave op het Damplein.

Bijzonderheden

  • Volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel bestaat VOF La Piccola Italia sinds 1 december 1994. Het restaurant staat geregistreerd met 3 werknemers.
  • Eerder was er ook een italiaans restaurant met deze naam gevestigd aan de Vlasmarktmarkt in Middelburg: La Piccola Italia (2). Elders op Walcheren, in Domburg, is ook een restaurant met deze naam te vinden.
  • In 2009 beloond met de prijs voor de beste pizza Margharita van Nederland (volgens de ANWB).
  • Lina's vader Allesandro Tidili zat ook in La Piccola Italia (2) aan de Vlasmarkt in Middelburg en in restaurant La Piccola Italia in Zoutelande.

Mooie verhalen

  • Uit een artikel in PZC: "De vraag zal wel vaker gesteld zijn: wat betekent Perso è il tempo quando non è si innamorati? De spreuk is in sierlijke letters geschilderd op een muur in de eetzaal van La Piccola Italia in Middelburg. Personeelslid Renata Tidili glimlacht: "De tijd die je niet verliefd bent, is verloren tijd.""
  • Uit PZC van 10 mei 2010 (een artikel van Theo Giele over de Giro d'Italia die Middelburg aandeed): "Op en bij het Damplein werd van vrijdagmiddag tot en met zaterdagavond het festival 'Klein Italië' gehouden, met onder meer Italiaans eten en drinken, straattheater en muziek. Vooral de afsluitingsacts op vrijdag- en zaterdagavond werden druk bezocht. Op de Markt en het Tympaanplein duurden de festiviteiten een dag langer, tot en met gisteravond. Ook hier: Italiaans eten en veel, kleinschalig, entertainment. Omdat het weer niet zo meewerkte, viel de opbrengst van het horecagedeelte op het Damplein tegen, zegt Tidili. ,,Het koste meer dan dat het heeft opgebracht. Bij mooi weer was het misschien wel gelukt." Tidili, van restaurant La Piccola Italia, had gezorgd voor de aanwezigheid van de extra horeca op het plein. De ingehuurde artiesten worden betaald met sponsorgeld en subsidie van de gemeente. De organisatie had er bewust voor gekozen geen entree te vragen. De Lange (van restaurant De Vriendschap) heeft niet het probleem van een exploitatietekort op het horecadeel omdat op de Markt en het Tympaanplein geen extra horeca nodig was. De Lange en Tidili kijken beiden terug op een weekend met 'een fantastische sfeer' en 'veel plezier en enthousiasme onder de bezoekers'. Tidili wil met haar, voor het Giro-feest opgerichte, stichting Bella Festa nog weleens zo'n festival op het Damplein organiseren. "Het plein leent zich hier uitstekend voor. Maar eerst dit weekend evalueren."

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Twitter La Piccola Italia/Yfrog, Collecties Emma van der Horst en La Piccola op Facebook. ©foto Lamborghini A. Latuihamallo