Middelburg Dronk

Solo

Een eetcafé dat tussen december 1990 en 1999 was gevestigd aan Damplein 46-48, in het pand waar nu restaurant La Piccola Italia is gevestigd. Het eetcafé was eigendom Irving Comijs. Voorlopers waren De Lange Jan (2), Don Quichotte, La Folie, Misty en Rio, de opvolger was eetcafé In de Dikke Beer. Horecazaken op nummer 48 zou je ook als voorloper kunnen beschouwen, want met Solo werden beide zaken samengevoegd. Comijs begon eerder al op 48 Painvite; voorlopers daarvan waren Pizza Nostra en Pizzeria Middelburg.

Geschiedenis

1990
Irving Comijs

Irving Comijs begint Solo in 1990. Hij heeft dan al een vrij lange loopbaan in de Middelburgse horeca achter de rug. Zijn discotheek/nachtclub La Folie krijgt echter te maken met een jarenlange strijd van omwonenden tegen geluidsoverlast, onder leiding van W.J. Akkerman. De Raad van State in april 1990 besliste dat de cafés en discotheken op het Damplein voortaan al om twee uur dicht moesten. Comijs had de naam van de zaak toen al gewijzigd in respectievelijk Misty en Rio. Die laatste zaak kreeg zelfs helemaal geen vergunning meer. Dat was een mooi moment om de zaak samen te voegen met het naburige Painvite, dat Comijs ook exploiteerde, en eetcafé Solo te beginnen. Hij verkocht de zaak in 1999 aan Mischa te Loo en begon zelf aan de overzijde van het plein Restaurant De Tropen, in het pand van het voormalige Grandcafé Meccano, dat zich ook genoodzaakt had gezien te sluiten.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Solo/fotos


Naamgeving

De volledige naam was 'Grand Café Solo'

Bijzonderheden

  • Grand Café Solo was een van de cafés in Middelburg waar een pooltafel stond. In de loop van de avond gingen daar afdekplaten op, zodat erop gezeten kon worden.
  • Rond Kerst hing er aan de gevel een grote afbeelding van de kerstman in een slee, met de tekst "Ho Ho eerst eten bij Solo"
  • In een krantenartikel bij Misty staat dat die zaak in februari 1990 werd omgedoopt tot Rio. De eigenlijke voorloper van Solo heette dus ook zo. Meer informatie volgt.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen