Middelburg Dronk

Jou en Mij

Een café dat tussen 5 juli 2011 en 2012 was gevestigd aan Damplein 48 in Middelburg. Aan het eind van de zomer van 2012 werd Jou en Mij geheel verbouwd en heropend als Biercafe De Vliegende Hollander.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Jou_en_Mij/fotos.


Geschiedenis

2011
K. Funk

Koen Funk, op dat moment ook eigenaar van het naburige café Mambo's opent de nieuwe zaak op 15 juli 2011. Het café richtte zich op de doelgroep van 25 jaar en ouder. Het café zit in het pand waar tot 2010 platenzaak Spin, van Bart Gabriëlse was gevestigd. Eerder maakte het pand deel uit van eetcafé's In de Dikke Beer en Solo, daarvoor zaten respectievelijk Pizzeria Middelburg, Pizza Nostra en Painvite in het pand. Eind 2012 verbouwt Funk de zaak en heropent onder de naam Biercafe De Vliegende Hollander (aanvankelijk 'feestcafé').

Naamgeving

Bijzonderheden

  • In 2012 was Koen Funk ook manager van Discotheek De Hooizolder in Westkapelle
  • Jack Pateer zou de bedrijfsleider worden, maar hij is nooit begonnen
  • Van de website: "Achter 'Jou en Mij' staat een gedreven, jong 'van geest' & dynamisch team onder de supervisie van Koen Funk welke reeds meer dan 18 jaar in de horeca actief is waaronder 12 jaar in Middelburg."

Mooie verhalen

Voorganger: Platenzaak Spin

Tussen mei 2006 en mei 2010 was platenzaak Spin gevestigd in het pand op Damplein 48. In de zaak werd vooral indiemuziek verkocht en er waren vaak liveoptredens. Bart werkt tegenwoordig op de muziekafdeling van De Drvkkery, op de Markt in Middelburg.


Externe links

Bronnen

  • Foto's: website Jou en Mij, Bart Gabriëlse, Koen Gabriëlse, Nous Davidse