Middelburg Dronk

Oldies

 

Oldies

Damplein 50
4311 GD Middelburg

 

Een café (stijl: Engelse Pub) dat in de jaren '80 was gevestigd aan Damplein 50 in Middelburg. De zaak was een opvolger van De Gouden Leeuw, De Dam en Crazy Horse en een voorloper van Entree en Mambo's.

Geschiedenis

1985
Klaas van Belzen, Trijnie van Belzen-Valkier en Danny van Wittene

In 1985 openen Klaas en Trijnie van Belzen-Valkier the Oldies aan het Damplein 50 in Middelburg. Zij bedenken in 1990 een nieuwe naam voor hun zaak, Entree, maar verkopen the Oldies dat jaar aan Danny van Wittene die na een verbouwing Entree opent. Klaas en Trijnie nemen zelf De Valk in Westkapelle over.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Oldies/fotos.


Naamgeving

  • De zaak heette eigenlijk 'The Oldies' maar werd door veel mensen kortweg 'Oldies' genoemd.

Eigenaars

  • Klaas en Trijnie van Belzen (en hun dochters Cecile en Monique)
  • Danny van Wittene (zat ook in café Dorpszicht in Koudekerke).

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Café The Oldies aan het Damplein in Middelburg is een geschikte plaats om eens lekker uit het ritme van het dagelijks leven te stappen. Dit is de enige gelegenheid in deze stad die terecht kan worden vergeleken met een Engelse pub. Mensen ontmoeten elkaar, bestellen één van de twaalf bieren of iets anders en blijven veel langer dan eigenlijk de bedoeling was. Aan de inrichting van The Oldies ontbreekt niets. Je treft er de meest uiteenlopende wandversieringen aan, variërend van bankbiljetten tot scheepsmodellen of muziekinstrumenten. Een zithoek, een nisje en een bar maken dat ieder een plekje kan vinden. Als er een bandje speelt schuift men het poolbiljart opzij. De bediening laat niets te wensen over, dat zul je wel merken als je er binnenstapt."

  • Vooral de happy hours waren legendarisch. Dagelijks tussen 17.00 en 19.00 uur betaalde je voor een pilsje één gulden.

Externe links

Bronnen